De Swinhoe-weekschildpad bleek toch niet de laatste ter wereld te zijn.
Volledig scherm
De Swinhoe-weekschildpad bleek toch niet de laatste ter wereld te zijn. © kos

Zeldzame schildpad vindt potentiële partner in Vietnam: soort mogelijk gered van uitsterven

Er is hoop voor de Swinhoe-weekschildpadden nu een vrouwtje van de diersoort in Vietnam is ontdekt. Tot voor kort werd het mannetje, dat in een Chinese zoo leeft, als laatste van zijn soort beschouwd. Dat betekent dat de dierensoort een kans heeft om toch niet uit te sterven.

  1. ‘De bultrug van Knokke’ blijft opduiken en heeft zelfs een favoriet adresje voor onze kust: “Zeer uitzonderlijk. Mogelijk gaat het zelfs om twee walvissen”
    Play
    Knokke-Heist

    ‘De bultrug van Knokke’ blijft opduiken en heeft zelfs een favoriet adresje voor onze kust: “Zeer uitzonder­lijk. Mogelijk gaat het zelfs om twee walvissen”

    Wanneer vertrekt de bultrugwalvis terug van voor de kust van Knokke-Heist en Zeebrugge? Het dier zorgt nu al ruim een week voor opvallende taferelen en lokt walvisspotters naar onze kust. “Het is pas de tweede keer dat een levende bultrug vanaf het strand kan worden waargenomen”, zegt Dominique Verbelen van Natuurpunt. “En het is de eerste keer dat zo’n exemplaar meerdere dagen op ongeveer dezelfde locatie blijft hangen.” Of het dier er momenteel nog vertoeft, is evenwel onduidelijk. De walvis blijkt wél een favoriet plekje te hebben.

Wetenschap & Planeet