De ijsbeer in een besneeuwd veld in Madeline-Centre, ten zuiden van de Laurencerivier in Quebec, Canada.
Volledig scherm
De ijsbeer in een besneeuwd veld in Madeline-Centre, ten zuiden van de Laurencerivier in Quebec, Canada. © AFP

Zeer ongebruikelijk: ijsbeer gespot in het zuiden van Canada

In de Canadese regio Québec is zaterdag een ijsbeer gespot ten zuiden van de Saint-Laurence-rivier. Natuurbeschermers en de politie hebben de bevolking van Madeleine-Centre, ten noorden van het nationaal park Gaspésie, gewaarschuwd voor de zeer ongebruikelijke bezoeker en geadviseerd binnen te blijven.

  1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
    Jobat

    De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

    Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
  2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
    Mijntelco

    Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

    Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
  1. Wat als je plots een everzwijn tegenkomt tijdens je wandeling? “De dieren laten tal van sporen na, die je makkelijk kunt leren herkennen”
    PREMIUM

    Wat als je plots een everzwijn tegenkomt tijdens je wandeling? “De dieren laten tal van sporen na, die je makkelijk kunt leren herkennen”

    Hoe groot is de kans dat je tijdens een wandeling een (al dan niet boos) everzwijn tegen het lijf loopt? En wat moet je dan doen? We namen de proef op de som en zochten de beesten op in het gezelschap van bioloog en natuurreisgids Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek.“Het zijn slimme dieren, die heel schuw zijn en mensen mijden”