Een Bengaalse koningstijger in een reservaat in India. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Een Bengaalse koningstijger in een reservaat in India. Archiefbeeld. © AFP

WWF: Populaties wilde dieren in halve eeuw tijd zowat 70 procent geslonken

Populatiegroottes van wilde dieren zijn wederom gedaald, signaleert het Wereld Natuur Fonds (WWF) in de nieuwste editie van het Living Planet Report van vandaag. Tussen 1970 en 2018 namen populaties van zoogdieren, vogels, amfibieën, reptielen en vissen gemiddeld met 69 procent af. De natuurorganisatie stelt dat de dieren te maken hebben met een “dubbele noodsituatie”: klimaatverandering en biodiversiteitsverlies.

 1. Vijftien aangespoelde walvissen op amper twee maanden: wat is er aan de hand langs de oostkust van de VS?

  Vijftien aangespoel­de walvissen op amper twee maanden: wat is er aan de hand langs de oostkust van de VS?

  Maandag spoelde een 10 meter lange bultrugwalvis aan op het strand van Hempstead in New York. Het is de vijftiende dode walvis die is aangespoeld langs de oostkust van de Verenigde Staten op twee maanden tijd. Sommige milieuactivisten wijzen met een beschuldigende vinger naar de voorbereidingen van de bouw van enkele offshore windparken in de Atlantische oceaan. Marinebiologen ontkennen een verband.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.