Wolvenwelpen geboren in Hoge Venen, eerste in Wallonië sinds twee eeuwen

Heugelijk nieuws uit Wallonië! Een medewerker van het Waalse Departement voor Natuur- en Landbouwmilieukunde (DEMNA) heeft een nest van 3 wolvenwelpen ontdekt in de Hoge Venen. Dat meldt RTBF op haar website. 

14 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  1 jaar geleden
  Wolven horen niet thuis in ons land. Wie behartigt de billijke belangen der schapenkwekers ?
 • Chantal Geerts

  1 jaar geleden
  Prachtige dieren, die trouwens mensenschuw zijn, en gelijk hebben ze, het zijn wij die de monsters zijn en niet omgekeerd
 • korneel Vanhauwaert

  1 jaar geleden
  @ Erik Meens: mensen zijn vergeten dat een omheining rond het vee niet enkel dient om het vee binnen te houden, maar ook om roofdieren buiten te houden. Thuis doe je toch ook deur op slot tegen indringers? Wel, zorg dat ook u schapen e.d. veilig zitten. Kost dat teveel? Dan is schapen houden niets voor u. Mijn dieren zitten safe. En wordt er toch eentje gepakt, so be it. Laat de natuur zich maar herstellen. we hebben al genoeg vernield!
 • eric meers

  1 jaar geleden
  Wolven bieden geen meerwaarde in België, de bevolkingsdichtheid is veel te hoog . De enthousiastelingen hier staan er natuurlijk niet bij stil dat er enorme onkosten moeten gedaan worden om je schapen enz te beschermen en eens de wolf geen schapen kan aanvallen zoekt hij andere gemakkelijke prooi en dat zijn dan huisdieren of kinderen
 • louis reinquin

  1 jaar geleden
  Altijd zeer goed nieuws als de natuur sterker uit de hoek kan komen. Nu er nog voor zorgen dat de wereldbevolking drastisch naar beneden gaat en we zitten terug op de juiste weg.

Wetenschap & Planeet