In Zoersel doodde naar alle waarschijnlijkheid een wolf twee schapen.
Volledig scherm
PREMIUM
In Zoersel doodde naar alle waarschijnlijkheid een wolf twee schapen. © AFP/emz

Wolf zwerft door Antwerpse Kempen, nieuwe sporen in Limburg

Het ‘Meldpunt Welkom Wolf’ van Landschap vzw ontving vorige zaterdag meerdere waarnemingen van een wolf in de Antwerpse Kempen, eerst in Lichtaart, daarna in Lille en in Zoersel werden twee schapen doodgebeten. “Het gaat om een zwervende wolf die allicht weer weg is”, zegt Jan Loos van Welkom Wolf. “Maar er zijn er nog op komst; enkele waarnemingen in Limburg gaan we van naderbij onderzoeken.”

13 reacties

 • Rene Dannau

  2 jaar geleden
  wolven zijn geen schuwe dieren als je alleen bent en ze hebben honger dan zal je dat zeer snel weten daarom gaan ze in het noorden steeds gewapend door de wouden, je moet gek zijn zonder iets op stap te gaan.
 • Nick Lersberghe

  2 jaar geleden
  @Johan Vervaeck Als je als veehouder de moeite niet kan opbrengen om je vee te te beschermen (omheining, 's nachts de dieren op stal zetten), dan is het je eigen schuld dat er dieren sterven. Je zet ook kippengaas om vossen tegen te gaan.
 • Mia Verheyen

  2 jaar geleden
  Voor 50 jaar waren er ook hier, nog meer ongerepte bossen maar geen wolven. En nu plots beginnen we in gans de Kempen wolven waar te nemen en dan is er hier plots ook een organisatie "welkom wolf". Allemaal toeval of heeft hier (ook weer) de "mens" de hand in? Hoe komt het dat er in de Ardennen met zijn enorme bossen (voor Belgie toch) nog geen wolven zijn, alhoewel die naadloos bij de Franse en de Duitse bossen aansluiten?
 • Johan Vervaeck

  2 jaar geleden
  Hoogtijd om toch het gezond verstand te laten zegevieren. Met alle begrip voor de natuurjongens, maar die zijn hier niet alleen in dit land. Het lijkt er steeds meer op dat de natuurjongens hier alles te zeggen hebben en dat er eigenlijk gelachen wordt met de mensen die hun eigendommen beschadigd worden. Ze moeten hun dieren maar in veiligheid brengen, luidt het van de natuurjongens. Iets in mij zegt dat er iets niet klopt in dit verhaal, Feline Noé.
 • pierre Van den Wijngaert

  2 jaar geleden
  Er is reeds een crèche moeten sluiten omdat de wolven te dicht kwamen? Onze kleuters dus achter een omheining en schrikdraad??

Wetenschap & Planeet