De Russische marine en wetenschapsorganisatie Geographical Society waren op expeditie om de gangen na te gaan van de Oostenrijks-Hongaarse ontdekkingsreiziger Julius von Payer (1841-1915), die de eilandengroep in 1873 ontdekte en deze vernoemde naar keizer Franz Joseph I (1830-1916). En de walrus, die probeerde haar jong te beschermen (Illustratiebeeld).
Volledig scherm
De Russische marine en wetenschapsorganisatie Geographical Society waren op expeditie om de gangen na te gaan van de Oostenrijks-Hongaarse ontdekkingsreiziger Julius von Payer (1841-1915), die de eilandengroep in 1873 ontdekte en deze vernoemde naar keizer Franz Joseph I (1830-1916). En de walrus, die probeerde haar jong te beschermen (Illustratiebeeld). © Shutterstock

“Woeste walrus brengt boot van Russische marine tot zinken”

Een agressieve walruskoe heeft vermoedelijk een schip van de Russische marine tot zinken gebracht bij Frans Jozefland: een eilandengroep ten noorden van Nova Zembla. Hoewel het Russische ministerie van Defensie vooralsnog ontkent dat de forse opblaasboot ten onder ging na de confrontatie met het roofdier, stellen wetenschappers die in het vaartuig zaten dat het wel degelijk op die manier misliep. 

 1. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis

 2. Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door

Wetenschap & Planeet