Een tuimelaar (illustratiebeeld)
Volledig scherm
Een tuimelaar (illustratiebeeld) © getty

Wij gebruiken sociale media, dolfijnen fluiten om in contact te blijven met vrienden

Tijdens de pandemie hebben we tal van manieren uitgetest om het sociale contact met vrienden en familie te onderhouden: we stuurden berichtjes, videochatten of belden elkaar. Wat wellicht niemand heeft geprobeerd? Fluiten. Zo pakken sommige dolfijnen het nochtans aan. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek gepubliceerd in het vaktijdschrift ‘Current Biology’.

  1. Onze opinie. Dolfinaria zijn in Brussel voortaan verboden, maar van strengere controles op vzw's is nog geen sprake
    PREMIUM

    Onze opinie. Dolfinaria zijn in Brussel voortaan verboden, maar van strengere controles op vzw's is nog geen sprake

    Hold your horses, het Brussels Gewest heeft een Europese primeur beet: dolfinaria zijn er voortaan verboden. Er bestaat geen waterpark met dolfijnen en zeehonden op Brussels grondgebied en geen enkele onverlaat broedde op zo'n snood plan. Maar de bevoegde minister Bernard Clerfayt (DéFI) wilde Vlaanderen en Wallonië toch maar een lesje in moraliteit geven met deze symbolische maatregel. Daar hebben we niet van terug. Van een strengere controle op vzw's na het Samusocial-schandaal - ook zijn bevoegdheid! - is intussen nog steeds geen sprake. Je moet als politicus je prioriteiten kennen. Tranquille! Rustig! Het is nog maar vier jaar geleden!
  2. REPORTAGE. Dolfijnen in Dolfinarium bereiden zich voor op heropening mét nieuwe show: “Geen coronakilo’s, al wordt het wel weer wennen aan publiek”
    PREMIUM
    Brugge

    REPORTAGE. Dolfijnen in Dolfinari­um bereiden zich voor op heropening mét nieuwe show: “Geen coronakilo’s, al wordt het wel weer wennen aan publiek”

    Na maanden verplichte sluiting mogen de dolfijnen in Boudewijn Seapark zich vanaf woensdag opnieuw tonen aan het grote publiek. Dat de dieren tijdens de crisis in topvorm bleven, bewijst de nieuwe show ‘Echomaris’. De heropening komt niks te vroeg voor het dolfinarium. “De dierenverzorging kostte 25.000 euro per maand, zonder dat er inkomsten waren”, vertelt hoofdverzorger Sander van der Heul.