Het dodelijke SARS-virus was afkomstig van een civetkat, die verhandeld werd op een markt met exotische dieren.
Volledig scherm
Het dodelijke SARS-virus was afkomstig van een civetkat, die verhandeld werd op een markt met exotische dieren. © AFP

WHO vraagt verbod van verkoop van levende dieren: “Ze zijn bron van meer dan 70 procent van opkomende infectieziekten”

Verscheidene internationale organisaties, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), hebben dinsdag opgeroepen tot een wereldwijde opschorting van de verkoop van levende wilde zoogdieren op voedselmarkten wegens de aanzienlijke risico's op overdracht van nieuwe besmettelijke ziekten op de mens.

4 reacties

 • Luc LePinson

  2 weken geleden
  Allez geen vee- en paardemarkten meer. Geen varkens meer in camions. Geen levende kreeften meer in de vishandel en geen goudvissen meer!
 • Roy Proost

  4 weken geleden
  Wat een onzin
 • Debbie De Bruyn

  4 weken geleden
  Het zal maar best zijn dat dat gebeul met dieren stopt. Die virussen komen er omdat het natuurlijk evenwicht door de mens verstoord wordt.
 • Etienne De Bondt

  4 weken geleden
  Zorg er dan eerst eens voor dat de mensen in sommige landen niet meer van armoede wilde dieren moeten vangen om wat voedsel te hebben.
 1. Natuurpunt wil grondig natuurherstelbeleid na verwoestende brand in Brecht: “Geen schietoefeningen van april tot september”
  25

  Natuurpunt wil grondig natuurher­stel­be­leid na verwoesten­de brand in Brecht: “Geen schietoefe­nin­gen van april tot september”

  Na de felle brand op het Groot Schietveld in Brecht en Wuustwezel roept Natuurpunt op tot een grondig natuurherstelbeleid en een waterdicht preventief beleid om het heidegebied te herstellen. Het terugdringen van het pijpenstrootje, dat voor steeds meer kurkdroog gras zorgt in het heidegebied, zou daarbij kunnen helpen, net als een sperperiode voor militaire oefeningen.
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein

Wetenschap & Planeet