Volledig scherm
© Shutterstock

Wetenschappers vragen dringende bescherming voor bedreigd vogelbekdier

De Australische populatie vogelbekdieren is de voorbije dertig jaar zo sterk gedaald dat wetenschappers oproepen om de iconische zoogdieren met eendenbek op de lijst met bedreigde diersoorten te plaatsen. Onderzoekers van de Universiteit van New South Wales (UNSW) gaven vandaag hun advies aan de regering van de staat New South Wales. Ze deden dat op basis van een rapport over het risico op uitsterven van de diersoort. 

2 reacties

 • Leo Duym

  1 week geleden
  En alweer zien we dat evolutie een verliesverhaal is, een verlies van genen, er ontstaan nooit nieuwe genen. Dat zoogdieren zo’n 130 miljoen jaar geleden, ter vervanging van de vitellogenine-genen, caseïne-genen kregen is een aanname uit het niets, en dus niet te bewijzen. Zoek op: Nieuwe (de novo) Genen? Ontstaan ze vanuit het niets of is de informatie al in het genoom?
 • Filip Elgers

  2 maanden geleden
  Je ziet toch zo aan het arme dier dat het evolutionair z'n beste tijd heeft gehad. Het universum roept het dier terug voor herstelling.
 1. Camera’s leggen unieke ontmoeting vast tussen wolven en everzwijn
  Limburg

  Camera’s leggen unieke ontmoeting vast tussen wolven en everzwijn

  Beelden van wolven zijn we intussen al even gewoon, maar de wildcamera’s van het Agentschap Natuur en Bos hebben nu in Limburg een wel heel opmerkelijke ontmoeting vastgelegd. Twee welpen proberen een everzwijn te benaderen, maar moeten uiteindelijk afdruipen. Uit dezelfde beeldenreeks is ook gebleken dat August en Noëlla niet vier, maar vijf welpen kregen. En het onlangs aangereden welpje blijkt nog altijd te leven, maar mankt wel.
 1. Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"
  Play

  Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"

Wetenschap & Planeet