Kimberly A. Wood/Cascadia Research
Volledig scherm
© Kimberly A. Wood/Cascadia Research

Wetenschappers spotten nooit eerder geziene kruising tussen dolfijn- en walvissoort

DierenOnderzoekers van het Cascadia Research Collective hebben voor het allereerst een kruising gespot tussen een snaveldolfijn en een witlipgriend. De waarneming werd vorig jaar in augustus gedaan voor de kust van Hawaii en na grondig genetisch onderzoek vorige week bevestigd.

7 reacties

 • Hilde Eykens

  3 jaar geleden
  Laat die dieren toch gerust
 • Wesley Kenis

  3 jaar geleden
  En binnenkort er weeral een nieuwe "bedreigde diersoort" waarvoor wij kunnen. Gaan betalen omdat een of andere kwast dit dier wil doden "om aan zijn muur te hangen", zie maar naar de leeuwen en giraffen in Afrika. Geld is al wat telt voor vele "natuurbeschermers"
 • Maria Arens

  3 jaar geleden
  Hopelijk nog meer van deze mengelingen en heel veel nieuwe dolfijne walvissen. Of walvisdolfijnen.
 • Luc Cuypers

  3 jaar geleden
  Dat zijn begot walfijnen ! Of zijn het dolvissen ?
 • freddy milants

  3 jaar geleden
  zal dan ook wel snel gedood worden juist zoals kruising tussen grizzly en ijsbeer.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Ontroerend: Australische schapenboer laat schapen een hart vormen om overleden tante te eren

  Ontroerend: Australi­sche schapen­boer laat schapen een hart vormen om overleden tante te eren

  Een schapenboer die vanwege de lockdown in Australië de begrafenis van zijn aan kanker overleden tante niet kon bijwonen, heeft haar toch op een prachtige manier kunnen eren. De man liet zijn dieren in de vorm van een hart samenkomen en filmde dat prachtige beeld van bovenaf met een drone. De ontroerende video werd vervolgens op groot scherm getoond bij de uitvaartdienst van de vrouw. Daarna vonden de beelden hun weg naar het internet, waar ze al miljoenen harten verwarmden.

Wetenschap & Planeet