Octopus Paul werd wereldberoemd tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika in 2010 door zijn pronostieken.
Volledig scherm
Octopus Paul werd wereldberoemd tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika in 2010 door zijn pronostieken. © AFP

Wetenschappers sluiten niet uit dat octopussen eigenlijk aliens zijn

Een groep internationale wetenschappers stelt dat het best kan dat inktvissen op een andere planeet dan de aarde zijn ontstaan. Ze sluiten niet uit dat de exemplaren die we vandaag kennen, afstammen van wezens die bevroren in een ijskomeet op de aarde terechtkwamen.

31 reacties

  • Peter Berg

    5 jaar geleden
    Aangezien alles uit de big bang is ontstaan is alles op onze planeet buitenaards.
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Er komt sleet op de theorie die zegt dat het leven op aarde spontaan uit dode stof ontstaan is (de abiogenese), en ook op de evolutietheorie die zegt dat de eerste cel niet-planmatig, maar door toevallige mutaties, geëvolueerd is tot die meest complexe levensvorm, met name de mens. In ruil komt er een al even onzinnige theorie. Geef mij maar het creationistisch model; zoek op: logos instituut
  • Willy Masson

    5 jaar geleden
    Altijd al gedacht dat die wereldverbeteraars niet van hier zijn.
  • Ian Vandenbossche

    5 jaar geleden
    Zegt meer over die wetenschappers dan over de inktvissen. Zo zouden we ook kunnen denken dat sommige van onze politici in feite aliens zijn.
  • Kenny Smets

    5 jaar geleden
    Theoretisch gezien komt al het leven op deze planeet van ergens anders. Tijdens het vormen heeft deze planeet “buitenaardse” deeltjes aan getrokken. En in de loop der tijd door inslag van meteorieten is er ook nog buitenaardse materie hier terecht gekomen. Misschien niet alle leven hier maar toch een deel vind zijn oorsprong uit de ruimte. Of hoe denk je dat er water op deze bol is gekomen?
  1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
  2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
    Jobat

    De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

    Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
  3. “Ze hebben een eigen persoonlijkheid, emoties, unieke taal en kunnen tellen en eenvoudige gereedschappen gebruiken”: zo wonderlijk ingenieus is de bij
    PREMIUM
    6

    “Ze hebben een eigen persoon­lijk­heid, emoties, unieke taal en kunnen tellen en eenvoudige gereed­schap­pen gebruiken”: zo wonderlijk ingenieus is de bij

    Je zal er waarschijnlijk zelden bij stilstaan als je er eentje ziet voorbijzoemen, maar de bij is een ingenieus diertje. Gedragsbioloog Lars Chittka (Queen Mary University) neemt ons mee in het wonderbaarlijke brein van het insect. Hoe zitten hun hersenen in elkaar? Hoe intelligent zijn ze echt? Hebben ze een persoonlijkheid zoals ons? Ontdek hier alles wat je nog niet wist over de bij.