Octopus Paul werd wereldberoemd tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika in 2010 door zijn pronostieken.
Volledig scherm
Octopus Paul werd wereldberoemd tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika in 2010 door zijn pronostieken. © AFP

Wetenschappers sluiten niet uit dat octopussen eigenlijk aliens zijn

Een groep internationale wetenschappers stelt dat het best kan dat inktvissen op een andere planeet dan de aarde zijn ontstaan. Ze sluiten niet uit dat de exemplaren die we vandaag kennen, afstammen van wezens die bevroren in een ijskomeet op de aarde terechtkwamen.

31 reacties

 • Peter Berg

  3 jaar geleden
  Aangezien alles uit de big bang is ontstaan is alles op onze planeet buitenaards.
 • Leo Duym

  3 jaar geleden
  Er komt sleet op de theorie die zegt dat het leven op aarde spontaan uit dode stof ontstaan is (de abiogenese), en ook op de evolutietheorie die zegt dat de eerste cel niet-planmatig, maar door toevallige mutaties, geëvolueerd is tot die meest complexe levensvorm, met name de mens. In ruil komt er een al even onzinnige theorie. Geef mij maar het creationistisch model; zoek op: logos instituut
 • Willy Masson

  3 jaar geleden
  Altijd al gedacht dat die wereldverbeteraars niet van hier zijn.
 • Ian Vandenbossche

  3 jaar geleden
  Zegt meer over die wetenschappers dan over de inktvissen. Zo zouden we ook kunnen denken dat sommige van onze politici in feite aliens zijn.
 • Kenny Smets

  3 jaar geleden
  Theoretisch gezien komt al het leven op deze planeet van ergens anders. Tijdens het vormen heeft deze planeet “buitenaardse” deeltjes aan getrokken. En in de loop der tijd door inslag van meteorieten is er ook nog buitenaardse materie hier terecht gekomen. Misschien niet alle leven hier maar toch een deel vind zijn oorsprong uit de ruimte. Of hoe denk je dat er water op deze bol is gekomen?

Wetenschap & Planeet