De Brookesia nana
Volledig scherm
De Brookesia nana © Frank Glaw

Wetenschappers ontdekken kleinste reptieltje ter wereld en dat kereltje is bijzonder “goed voorzien”

Een internationaal onderzoeksteam heeft op Madagaskar een nieuwe, miniscule kameleonsoort ontdekt. Het mini-mannetje is 13,5 millimeter lang en heeft een opvallend grote penis, schrijft het Zoölogisch Staatsmuseum van München donderdag in een publicatie in het vakblad 'Scientific Reports'.

3 reacties

 • Danny Van Landeghem

  1 jaar geleden
  Zo zie je maar dat je geen grote "bak" moet hebben om indruk te maken :)
 • Guy Rutten

  1 jaar geleden
  Inderdaad, Stefan, leuk bericht! Meer van dat! Die heeft dus een grote dingdong omdat hij er anders niet in geraakt. Die natuur toch, overal een oplossing voor (sic?)! Ach ja, beter een kleine dappere dan een grote lafaard.
 • Stefan Darin

  1 jaar geleden
  :D :D nice, leuk bericht. Die 18,5% zou bij mijn lichaamslengte van 1,83m een geslachtsdeel van 34cm moeten opleveren. Nope, ik kom er niet aan, maar ben even gelukkig :D
 1. Bonobo Zamba veilig en wel weer in zijn verblijf
  Play
  MECHELEN
  20

  Ontsnapte bonobo gevat: Zamba veilig en wel weer in zijn verblijf na verdoving door banaan

  Dierenpark Planckendael in Mechelen was ontruimd nadat er een bonobo was ontsnapt. Het ging om een volwassen mannetje ‘Zamba’ genaamd. De mensaap kreeg genoeg van het bonobo-eiland en klom in een boom, bevestigde Ilse Segers, woordvoerder van Zoo Planckendael. Alle bezoekers zijn onmiddellijk in veiligheid gebracht. Nadat de verzorgers de aap verdoofd hadden met een stuk banaan, is het dier weer veilig en wel in zijn verblijf beland.

Wetenschap & Planeet