Tasmaanse tijgers of Thylacines gefotografeerd in Beaumaris Zoo in Hobart in de Australische deelstaat Tasmanië in 1918. Australische onderzoekers die het uitsterven van de Tasmaanse tijger in het land onderzoeken, leggen de schuld uitsluitend bij de mens
Volledig scherm
Tasmaanse tijgers of Thylacines gefotografeerd in Beaumaris Zoo in Hobart in de Australische deelstaat Tasmanië in 1918. Australische onderzoekers die het uitsterven van de Tasmaanse tijger in het land onderzoeken, leggen de schuld uitsluitend bij de mens © AFP

Wetenschappers hopen Tasmaanse tijger van uitsterven te behoeden

Australische en Amerikaanse onderzoekers willen de Tasmaanse tijger, officieel thylacine genoemd, recreëren met behulp van stamcellen en gen-editing technologie om op die manier de soort van uitsterven te behoeden. De laatste gekende Tasmaanse tijger stierf in 1936.

 1. Acht zwanen gestorven in Brugge, dus neemt stad extra maatregelen: “Doen er alles aan om de dieren te beschermen”
  Brugge

  Acht zwanen gestorven in Brugge, dus neemt stad extra maatrege­len: “Doen er alles aan om de dieren te beschermen”

  Droevig nieuws vanuit Brugge, waar al acht zwanen gestorven zijn, mogelijk na een uitbraak van vogelgriep. Opvallend is dat de zwanen pas sinds 14 mei weer vrij rondzwemmen. Toch worden de zwanen niet opnieuw opgehokt omdat ze dan sneller de ziekte aan elkaar doorgeven. “Het is beter hen in openlucht te laten en zo wat afstand te creëren”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). De gezondheid van de dieren wordt wel nauwlettend opgevolgd.
 2. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.