Het nest van een zilvermeeuw bevat een mondmasker.
Volledig scherm
Het nest van een zilvermeeuw bevat een mondmasker. © Nina O'Hanlon

Wereldwijd probleem: mondmaskers duiken op in nesten van vogels

Onze natuur wordt al lang geteisterd door plasticvervuiling. Maar sinds de coronapandemie duikt ook heel wat beschermingsmateriaal - zoals mondmaskers - op bij dieren, en bij vogels in het bijzonder. De vogels kunnen er niet alleen in verstrikt raken, maar ze gebruiken het afval ook om hun nesten te maken, zo blijkt uit een wereldwijde studie.

7 reacties

 • Guido David

  2 maanden geleden
  Een typisch voorbeeld van het mensDOM waar ‘ik’ centraal staat… Zelfs waar mensen vuil opkuisen gooien ze het op straat en herinner u de beelden van aan de kust… Wat zijn we toch goed bezig, het superieure ras vol gestudeerden en slimme mensen maar verder dommer dan het dierenRIJK. Respect is een woord dat evengoed uit de woordenboeken mag gehaald worden en verder zelfvernietigend voor onze kinderen en kleinkinderen.
 • Marc Brees

  2 maanden geleden
  Tijdens een wandeling van een uur in ons dorp verleden zomr zo'n 26 foto's genomen van weggegooide mondmaskers. Heb ze met grijper verzameld en weggegooid.
 • Cecarine De Smet

  2 maanden geleden
  Bedankt aan die dat hun mondmasker op grond gooien!!! Zij zijn echte dommeriken die niet in staat zijn hun verantwoordelijkheid te nemen!!!!
 • Wim Wuytack

  2 maanden geleden
  Mentaliteit van de mensen moet veranderen. Vlakbij mijn voortuin is een bushalte, ze gooien hun afval (verpakkingen ,blikjes en mondmaskers)in mijn haag en gazon als ze van de bus stappen!
 • Ronny Hansen

  2 maanden geleden
  Iedereen zit maar over het klimaat te praten. Begin met jezelf. Gooi afval in de vuilbak. Gooi zelf nooit iets op straat. Maar als ge sommige ziet triestig