Wandelaar spot kangoeroe in Wallonië

Opmerkelijke beelden uit de provincie Namen. Een wandelaar heeft vrijdag een kangoeroe gespot in het Waalse dorpje Vencimont, een deelgemeente van Gedinne. Hoe het dier daar terechtkwam, is niet geweten. 

 1. Vee valt massaal dood in Amerikaanse staat Kansas door aanhoudende hitte
  Play

  Vee valt massaal dood in Amerikaan­se staat Kansas door aanhouden­de hitte

  Door de aanhoudende hitte en vochtigheid in de Amerikaanse staat Kansas zijn de afgelopen dagen duizenden koeien en andere veesoorten doodgevallen. De sterfte is een zware klap voor de Amerikaanse vee-industrie. Zo lijden veehouders al langer onder de droogte en worstelen ze met de kosten voor voer, die sterk gestegen zijn door de oorlog in Oekraïne en de daarmee gepaard gaande afname van de wereldwijde graanvoorraad.
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?

Wetenschap & Planeet