Facebook/ Department of Marine and Coastal Resources Thailand
Volledig scherm
© Facebook/ Department of Marine and Coastal Resources Thailand

Walvis overlijdt na inslikken van meer dan tachtig plastic zakken

In het zuiden van Thailand is een walvis gestorven nadat hij meer dan 80 plastic zakken had ingeslikt, zo hebben verantwoordelijken vandaag bekendgemaakt na een vergeefse poging om het zoogdier te redden.

55 reacties

  • Gaston Foubert

    5 jaar geleden
    rudy van hecke, het gaat er niet om wat je koopt maar wat je wegwerpt.
  • Daniel Patteet

    5 jaar geleden
    Veranderingen gaan helaas traag doch ik ben ervan overtuigd dat de mensheid uiteindelijk zal gaan inzien dat t zoals nu niet verder kan met al dat plastiek.Dus,moeten we onze koppen bij elkaar steken en zoeken naar duurzame oplossingen.
  • Jakke Troost

    5 jaar geleden
    Ik reis regelmatig naar Kenia. Sinds het verbod op plastic zakken is het verschil al duidelijk merkbaar ginder.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Ik vraag me toch af... hoe komt mijn plastiek zakje, mijn oorstokje of plastiek lepeltje in zee. Ik steek dat alles waar het moet gestoken worden. Van wie en van waar dan al dat plastiek in zee? En... vroeger hoorden we daar niets over. Tis precies allemaal onze generatie die het gedaan heeft.
  • Rudi De Groof

    5 jaar geleden
    Drie kwart van de wereld kiepert gewoon alles in zee. Maar o wee als ik hier een wattenstaafje in de vuilbak gooi.
  1. “In een stofvrij huis komt een spin minder graag”: experts geven advies om spinnen buiten te houden
    PREMIUM

    “In een stofvrij huis komt een spin minder graag”: experts geven advies om spinnen buiten te houden

    Voor wie denkt dat spinnen alleen in de herfst in huis te vinden zijn, hebben we slecht nieuws. Huisspinnen duiken immers ook opvallend vaker op in maart, wanneer het warmer wordt. De grijze huisspin kan de winter immers overbruggen en wordt nu weer actiever. Wim Veraghtert, expert in ongewervelde dieren bij Natuurpunt, legt uit hoe een spin leeft én hoe je de achtpotigen op een ietwat vriendelijke manier uit je buurt houdt. Klinisch psychologe Marieke Impens legt dan weer uit hoe je van een spinnenfobie verlost raakt.
  2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
    Gouden Formule 1
    6

    Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

    De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
  3. Wat als je plots een everzwijn tegenkomt tijdens je wandeling? “De dieren laten tal van sporen na, die je makkelijk kunt leren herkennen”
    PREMIUM

    Wat als je plots een everzwijn tegenkomt tijdens je wandeling? “De dieren laten tal van sporen na, die je makkelijk kunt leren herkennen”

    Hoe groot is de kans dat je tijdens een wandeling een (al dan niet boos) everzwijn tegen het lijf loopt? En wat moet je dan doen? We namen de proef op de som en zochten de beesten op in het gezelschap van bioloog en natuurreisgids Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek.“Het zijn slimme dieren, die heel schuw zijn en mensen mijden”