Een in 1955 gevangen vrouwtje van de Louettes nachtzwaluw, het enige exemplaar dat ooit is waargenomen
Volledig scherm
PREMIUM
Een in 1955 gevangen vrouwtje van de Louettes nachtzwaluw, het enige exemplaar dat ooit is waargenomen © Koninklijk Museum voor Midden-Afrika

Waarom Leonardo DiCaprio geïnteresseerd is in een dode vogel die al 66 jaar in Tervuren wordt bewaard

'Ten Most Wanted'Ook de vogelwereld heeft nu haar ‘Ten Most Wanted’. Wetenschappers gaan op zoek naar tien soorten die al jaren — en soms zelfs meer dan eeuw — niet meer zijn gezien. Op de lijst, die onder impuls van acteur en groene jongen Leonardo DiCaprio opgesteld is, staat ook een soort die door een Belgisch vogelkenner werd ontdekt — en waarvan het enige exemplaar dat ooit werd waargenomen in het Afrikamuseum in Tervuren ligt.

 1. WERELDRECORD. Trekvogel vliegt zonder stoppen ultramarathon van 13.560 km in 11 dagen en 1 uur

  WERELDRE­CORD. Trekvogel vliegt zonder stoppen ultramara­thon van 13.560 km in 11 dagen en 1 uur

  Een jonge rosse grutto van vijf maanden heeft een wereldrecord gevestigd. De weidevogel vloog in 11 dagen en 1 uur van Alaska naar Tasmanië, zonder onderweg te stoppen. Een ware ultramarathon van maar liefst 13.560 kilometer, of drie keer van Brussel naar het Griekse eiland Mykonos én terug. Dat is een afstand die overeenkomt met ongeveer een derde van een volledige reis rond de wereld.
 2. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.