Op de beelden is onder meer te zien hoe aapjes aan armen, benen en de kop worden samengebonden.
Volledig scherm
Op de beelden is onder meer te zien hoe aapjes aan armen, benen en de kop worden samengebonden. © Screenshot

Vreselijke beelden opgedoken uit Duits labo: honden aan vleeshaak, aapjes samengebonden

Er zijn schokkende beelden opgedoken uit een Duits labo waar dierenproeven worden uitgevoerd. Op de beelden is te zien hoe apen en honden er mishandeld worden. De Gentse biotechspeler Argenx start een onderzoek naar de video. "Dit zijn beelden waar wij van schrikken", zegt woordvoerder Joke Comijn. Indien de beelden waarheidsgetrouw zijn, wordt het contract met het Hamburgse LPT mogelijk stopgezet. (Opgelet: de beelden hieronder zijn misschien niet voor gevoelige kijkers.)

171 reacties

 • Linda Scherpenzeel

  2 jaar geleden
  Waarom dit logo schuldige dieren en niet.op pedofielen
 • Anja Van voort

  2 jaar geleden
  Hoe kan dierenwelzijn voorop staan bij dierproeven en dierenbeulen???? Walgelijk
 • Steven van Sas

  2 jaar geleden
  Verschrikkelijk. Daar kan je toch niet werken? Als ik op zo'n plek binnen moest komen hadden ze toch last met mij. Dit kan toch niet zomaar?
 • Sally Nelissen

  2 jaar geleden
  Respect? Bestaat daar niet! Zelfs nooit van gehoord zo te merken. Bah bah waar gaat deze wereld naar toe?! Daar gaat de moed van in mijn schoenen.
 • Dennis Olaerts

  2 jaar geleden
  Walgelijk dat deze toestanden nog kunnen anno 2019
 1. Honderden migrerende vogels dood na massale crashes tegen wolkenkrabbers in New York
  Play
  2

  Honderden migrerende vogels dood na massale crashes tegen wolkenkrab­bers in New York

  Honderden migrerende zangvogels hebben zich deze week doodgevlogen tegen de vele glazen wolkenkrabbers die New York City rijk is. Het Amerikaanse persagentschap AP spreekt van een event van “massale vogelsterfte” in the City that never sleeps. Het was een vrijwilliger van NYC Audubon, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van wilde vogels in de regio, die als eerste op Twitter aan de alarmbel trok. Melissa Breyer toont met opvallende foto’s dat het gebied rond het nieuwe World Trade Center werkelijk bezaaid lag met vogels. Maar ook gewone New Yorkers wisten niet wat ze zagen.
 2. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.

Wetenschap & Planeet