rv
Volledig scherm
© rv

Voor het eerst: unieke dronebeelden van orka’s die witte haai doden

Voor de kust van de Zuid-Afrikaanse havenstad Mosselbaai zijn voor het eerst helikopter- en dronebeelden gemaakt van orka’s die een witte haaien een uur lang achtervolgen en doden. Dat melden onderzoekers in een studie die deze week werd gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift ‘Ecology’ van de Ecological Society of America.

 1. ‘Babypraat’ tegen katten belachelijk en zinloos? Studie bewijst het tegendeel

  ‘Babypraat’ tegen katten belache­lijk en zinloos? Studie bewijst het tegendeel

  “Wie is er vandaag braaf geweest? En wat ben jij een mooie kat.” Veel baasjes zullen dit niet graag toegeven, maar we praten vaak tegen onze katten alsof het kleine kinderen zijn. Toch is dat niets om je over te schamen. Integendeel, katten zijn zich er wel degelijk van bewust dat we ze rechtstreeks aanspreken. Bovendien zou ‘babypraat’ tegen je kat zelfs jullie band versterken. Dat blijkt uit een nieuwe studie gepubliceerd in het vakblad ‘Animal Cognition’.
 1. KIJK. Duizenden dode vissen drijven aan wateroppervlak in Braziliaans Amazonegebied
  Play

  KIJK. Duizenden dode vissen drijven aan wateropper­vlak in Brazili­aans Amazonege­bied

  Er zijn hallucinante beelden opgedoken uit het Amazonegebied in Brazilië. Het oppervlak van het Coari-meer is bedekt met duizenden dode vissen. Een zuurstoftekort in het water van het meer lijkt de logische verklaring voor de massale vissterfte. De exacte oorzaak van het zuurstoftekort is nog niet duidelijk, maar de kans dat de extreme droogte in de regio van de afgelopen weken ermee te maken heeft, is groot.