Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © Mathias Mariën

Vlaamse regering geeft dierenasielen 3.000 euro: “Financieel steuntje in de rug voor verdere professionalisering”

Elk erkend Vlaams dierenasiel krijgt 3.000 euro van de Vlaams overheid als het voor 30 april 2020 de dieren die geadopteerd kunnen worden aanbiedt via www.adopteereendier.be én gebruikmaakt van het beheerprogramma Animal Shelter. "We geven dierenasielen een financieel steuntje in de rug én we zorgen ervoor dat alle asieldieren uit heel Vlaanderen samenkomen op één website", zegt Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). 

13 reacties

 • Marianne Van den Lemmer

  10 maanden geleden
  En terwijl de officiële asielen (een klein beetje) geld krijgen, krijgen de organisaties die hondjes opvangen uit het buitenland om ze te laten adopteren monsterboetes. Omdat het niet mag van de wet, zelfs niet met de juiste papieren. Een hond moet worden gekozen op foto, mag niet naar hier worden gebracht zonder adoptie vooraf. En de broodfokkers wordt geen strobreed in de weg gelegd, want een hond onder 6 maanden telt niet. Hallo Weyts, wakker worden AUB.
 • Mady Vermeulen

  2 jaar geleden
  Goed initiatief maar het had minstens elk jaar 3000 euro mogen zijn. Niettemin hebben ook de burgers plichten. Ten eerste ervoor zorgen dat niemand zijn huisdier dumpt, en ten tweede dat ze geen rashonden van broodfokkers meer kopen maar dieren die in een asiel gedumpt worden.Ik doe dat al heel mijn leven.
 • Didi Bellens

  2 jaar geleden
  Dat is beter dan niets en daar sta ik volledig achter, tenminste iets goed dat de Vlaamse regering doet.
 • Paul Coudijzer

  2 jaar geleden
  Voor de nachtzorg voor behoevende is er geen geld !!!!! Paul Coudijzer
 • Roger Poot

  2 jaar geleden
  Véél te weinig......een druppel op een hete plaat.....

Wetenschap & Planeet