Michel Vandenbosch en toenmalig Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) na de stemming van het verbod op onverdoofd slachten in het Vlaams Parlement.
Volledig scherm
Michel Vandenbosch en toenmalig Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) na de stemming van het verbod op onverdoofd slachten in het Vlaams Parlement. © Photo News

“Vlaams verbod op onverdoofd slachten in strijd met Europees recht”, zegt advocaat-generaal Europees Hof

Het Vlaamse decreet dat een verbod op het onverdoofd slachten van dieren invoert, is in strijd met het Europees recht. Dat oordeelt een advocaat-generaal van het Europees Hof van Justitie. Dierenrechtenorganisatie Gaia zegt “perplex te staan” na de conclusie. Ook minister Ben Weyts (N-VA) is het fundamenteel oneens” met het advies.

83 reacties

 • Bernd Vaes

  7 maanden geleden
  Snij eens in jouw vinger of arm. Voel je echte pijn, buiten de eerste seconde van het snijden? Neen. De echte pijn volgt later. Als men een dier „keelt“, voelt dat dier slechts het eerste snijden, een seconde lang, net zoals een spuitje dan even te voelen is. Bij het kelen vloei het bloed onmiddellijk uit de hersenen, nog voor de echte pijn ontstaat. Wat is er dus vreselijk aan?
 • Erwin Lambrechts

  7 maanden geleden
  DEMOCRATIE ( land ) waar de grootste partijen aan de kant geschoven worden lachwekkend
 • chris delanghe

  7 maanden geleden
  Schaf gewoon de hele EU af. Veel goedkoper en veel efficienter voor alle belastingsbetalers. De EU is een grote warboel. Niks met recht te maken, alles met dictatuur en regelneverij. Als het erop aan komt doet toch ieder land zijn goesting. Als men dat boeltje niet afschaft dan implodeert het binnenkort. Bestaansreden= nul.
 • Lila Leyers

  7 maanden geleden
  "We leven in een democratische rechtsstaat, en die woorden staan in de juiste volgorde: de democratie komt eerst.” Interessante analyse van de NVA-minister. Dus in faciliteitengemeenten en gemeenten in de Vlaamse rand, waar de Franstaligen in de meerderheid zijn, kunnen vanaf nu de taalwetten geschonden worden?
 • Marcel Willems

  7 maanden geleden
  Als de unie uiteen valt is er een risico op volgende oorlog,zie woi woii.Als ze nu al niet zoude overeenkomen dan zeker niet als ieder land zijn eigen wetten en legers heeft
 1. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren

 2. Niet voor kijkers met hoogtevrees: helikopter moet vrouw redden na val van klif
  Play

  Niet voor kijkers met hoogte­vrees: helikopter moet vrouw redden na val van klif

Wetenschap & Planeet