De coelacanth kan maar liefst 100 jaar oud worden.
Volledig scherm
De coelacanth kan maar liefst 100 jaar oud worden. © AFP

Vis die al sinds prehistorie bestaat, kan 100 jaar worden en is 5 jaar zwanger

De coelacanth, een vis die al sinds de prehistorie bestaat, kan maar liefst honderd jaar oud worden. Dat blijkt uit een nieuwe Franse studie, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Current Biology. Ook hebben wetenschappers ontdekt dat een zwangerschap bij de vis maar liefst vijf jaar kan duren. 

2 reacties

 • Jurgen Vermaut

  1 maand geleden
  Leeft op honderden meters diepte in het duister. Hoe kan je nu in godsnaam weten of deze vis met uitsterven bedreigt is. Er leven daar duizenden soorten waar we nog niet van af weten.
 • Paul Verbeeck

  1 maand geleden
  En waarschijnlijk gaan diezelfde wetenschappers jagen op deze vis , om een levend exemplaar vast te krijgen en zo het uitsterven te versnellen, want er gaan er veel sneuvelen vooraleer ze er 1 levend boven gaan krijgen.
 1. Mopshond Olav is de compagnon van Eva Daeleman: “Ik zei tegen mijn familie dat ik mijn lief meenam voor kerst, ze wisten niet dat dat Olav was”
  Play

  Mopshond Olav is de compagnon van Eva Daeleman: “Ik zei tegen mijn familie dat ik mijn lief meenam voor kerst, ze wisten niet dat dat Olav was”

  Compagnon de route, zo noemt Eva Daeleman (31) haar mopshond Olav. De voormalig radio-omroepster adopteerde hem tijdens haar burn-out, sindsdien zijn ze onafscheidelijk. “Ik neem hem overal mee naartoe, wanneer ik dat niet doe, zeg ik na twee uur al tegen mijn lief: ‘Moeten we niet naar huis voor Olav?’” Voor ze een koppel vormde met haar man Stijn nam ze iemand anders mee als haar ‘+1' naar het kerstfeest, één keer raden wie dat was...
 2. Pairi Daiza opent pinguïngrot voor grote publiek
  Play

  Pairi Daiza opent pinguïn­grot voor grote publiek

  De “pinguïngrot” is sinds vandaag open voor iedereen die Pairi Daiza bezoekt. Door de coronamaatregelen was het domein van de pinguïns eerst enkel zichtbaar voor mensen die in de kamers van de site verbleven, met uitzicht op het territorium. Vanaf nu kunnen alle bezoekers de vogels observeren waarvoor de Pairi Daiza-teams een oppervlakte van 850 m² hebben gebouwd die is aangepast aan hun natuurlijk gedrag. De ruimte is ontworpen in een geest van duurzame ontwikkeling, is voorzien van natuurlijk licht, verschillende soorten vloerbedekkingen, gezuiverde lucht en een zoutwaterbassin van ongeveer 350 m³.

Wetenschap & Planeet