Een vijftigtal Guinese bavianen koos het hazenpad.
Volledig scherm
Een vijftigtal Guinese bavianen koos het hazenpad. © wikimedia

Vijftig bavianen ontsnapt, Parijse dierentuin geëvacueerd

De dierentuin van Parijs is geëvacueerd nadat een vijftigtal Guinese bavianen uit hun verblijf waren ontsnapt. Een bewaker bemerkte de collectieve ontsnapping kort voor de middag. Intussen zijn de meeste apen gevangen, maar vier bavianen lopen nog vrij rond. De opzichters besloten de dierentuin te evacueren, zodat ze ongehinderd de orde konden herstellen.

5 reacties

 • Gery Debels

  5 jaar geleden
  Dat verhaal kreeg al zijn staartje...
 • ingrid mertens

  5 jaar geleden
  Geef dieren hun vrijheid in de natuur, Zoals het hoort!!
 • moshe schnitzel

  5 jaar geleden
  toch ff de shotgun boven gehaald? apen horen niet te ontsnappen!
 • Sven Kerstens

  5 jaar geleden
  Hebben ze ook even van vrijheid geproefd. Arme dieren horen niet thuis in zo n gevangenis!
 • Tom De Boos

  5 jaar geleden
  Als ze nu maar de aap niet uitgehangen hebben,dan valt het nog mee!!
 1. Hebben je katten plots ruzie? Expert legt uit hoe dat komt en wat je eraan kunt doen: “Laat ze het vooral niet uitvechten”
  PREMIUM

  Hebben je katten plots ruzie? Expert legt uit hoe dat komt en wat je eraan kunt doen: “Laat ze het vooral niet uitvechten”

  Heb je meerdere katten in huis en lijken die van de ene op de andere dag niet meer overeen te komen? Dat is heel lastig, want hen opnieuw verzoenen kan wel eens een werk van lange adem worden. “De ruzie laten uitvechten is het slechtste wat je kan doen. Katten kunnen elkaar dan zelfs dodelijk verwonden”, aldus kattengedragstherapeute Anneleen Bru. Zij legt uit hoe je dan wel kunt ingrijpen.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Waarom besproeien mensen zich met potvisuitwerpselen? “Per gram betaal je bijna evenveel als voor goud”
  Waarom kost dit zoveel?

  Waarom besproeien mensen zich met potvisuit­werp­se­len? “Per gram betaal je bijna evenveel als voor goud”

  In de darmen van sommige potvissen ontstaat er iets werkelijk unieks: een speciaal goedje genaamd ‘ambergris’. Dat doet misschien niet meteen een belletje rinkelen. Maar in de parfumindustrie zijn deze zeldzame ‘potvisuitwerpselen’ een fortuin waard. Men noemt het niet voor niets drijvend goud. Ontdek hier waarom het zo duur is, hoe je het kan herkennen, wat je zeker niet mag doen als je het vindt en of je het mag houden.