De dagpauwoog.
Volledig scherm
De dagpauwoog. © Natuurpunt

Viel het u ook al op? Er vliegen momenteel 100 keer minder vlinders dan vorig jaar

Zeker in vergelijking met vorig najaar was het u misschien ook al opgevallen: er lijken maar weinig vlinders rond te vliegen. In een persbericht bevestigt Natuurpunt dat het contrast moeilijk groter kan zijn. Er zijn namelijk nu 100 keer minder vlinders dan vorig jaar.

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Waar zijn de processierupsen gebleven?: “Elk jaar schuiven ze 20 kilometer op naar het noorden”
  PREMIUM
  Limburg

  Waar zijn de processie­rup­sen gebleven?: “Elk jaar schuiven ze 20 kilometer op naar het noorden”

  Terwijl bijen en wespen in grote getale opduiken, is er nauwelijks nog een spoor van de processierupsen. De beestjes teisterden een aantal jaren geleden nog de provincie, maar lijken wel met de noorderzon verdwenen. “Dat heeft te maken met de droge lente van 2021. Omwille van de droogte deze zomer, verwachten we dus ook in 2023 een rustig jaar”, aldus expert Luc Crèvecoeur.
 1. Familie laat overleden hond herwerken tot vloerkleed en dat lokt heel wat reacties uit: “Zo zou ik mijn hond nooit willen zien”
  Play

  Familie laat overleden hond herwerken tot vloerkleed en dat lokt heel wat reacties uit: “Zo zou ik mijn hond nooit willen zien”

  Iedereen rouwt anders om hun huisdieren, maar sommigen doen dat op een speciale manier. Een Australische familie heeft van hun overleden golden retriever een vloerkleed laten maken. De vacht werd behandeld door Chimera Taxidermy, een Australisch bedrijf dat dieren opzet. Maddy, de dierenopzetter, schrijft in het bericht dat de vacht in leer is veranderd om goed te blijven. Ook al wordt concept populair, niet iedereen is er fan van. “Ik zou mijn viervoeter zo niet op de grond willen zien liggen.”