Jai Holmes/Jason Darke
Volledig scherm
© Jai Holmes/Jason Darke

VIDEO. Witte haai pocht met dolfijn in de bek, maar nog grotere haai snoept prooi plots af

Videobeelden tonen hoe een witte haai aan het rondzwemmen is met zijn prooi, een dolfijn, als plots een nog grotere haai opduikt en de maaltijd steelt uit de bek van zijn soortgenoot. Shark Watch South Australia postte de straffe video van Jai Holmes en zijn neef Jason Darke op Facebook.

8 reacties

 • Ellen Gorissen

  4 jaar geleden
  Ik hoor enkel gevloek in dat vreselijk ozzie accent. Uit die video kan ik echt wel niks opmaken
 • Gerard Braeckmans

  4 jaar geleden
  Haaien kunnen niet tegen de geluiden die een dolfijn maakt. Het is ook zo dat een dolfijn een haai kan aanvallen langs de onderkant (zwakste gedeelte van een haai) met de punt van zijn kop.
 • eric maier

  4 jaar geleden
  Nonsens verhaal. Geen dolfijn in de buurt. Enkel eerst een kleine haai die gegrepen word door de grote. De grote zwemt langs en je ziet zeer duidelijk de kop van de gepakte prooi. Die heeft duidelijk de vorm van een haai te zijn. Die vissers keken te diep in het glas die dag.
 • didier de coster

  4 jaar geleden
  zoals in onze politiek zeg!!!!!!!!!!!!!!
 • Defender90 Land

  4 jaar geleden
  Vogels hebben een bek
 1. Vijf zwemmers gebeten door haai bij New York in amper twee weken tijd: “Nieuwe normaal”
  Play
  3

  Vijf zwemmers gebeten door haai bij New York in amper twee weken tijd: “Nieuwe normaal”

  De voorbije twee weken werden vijf haaienaanvallen gemeld voor de kust van Long Island in de Amerikaanse staat New York. Niemand raakte zwaargewond. Zandtijgerhaaien, zandbankhaaien of schemerhaaien worden als vermoedelijke schuldigen aangeduid. Badgasten hoeven niet bang te zijn. “Deze dieren hebben niet de tanden of kaakstructuur waarmee ze een mens kunnen opeten, zelfs als ze dat zouden willen”, proberen de autoriteiten gerust te stellen.

Wetenschap & Planeet