VIDEO: Organisatie verspreidt gruwelbeelden in strijd tegen hondenmarkt in Indonesië

DierenEen organisatie die streeft naar een verbod op verkoop van hondenvlees heeft schokkende beelden verspreid die tonen hoe dieren doodgeknuppeld en levend verbrand worden op populaire hondenvleesmarkten in Indonesië. De markten worden gepromoot als toeristische attracties.

15 reacties

  • leppens victor

    5 jaar geleden
    Naar het schijnt zijn er zelfs mensen die paardenvlees eten. mvg.
  • Constante Van Planck

    5 jaar geleden
    Hier worden boerderijdieren net op dezelfde manier behandeld in ons "geciviliseerde" westen. Het maakt me ziek te denken en schaam me soms die dat ik tot deze soort behoor. Dus wees niet hypocriet te stellen dat dit gruwelijk is, terwijl er nog overschot van varkensvlees tussen je tanden hangt.
  • piet maes

    5 jaar geleden
    alle honden uit indonesie naar belgie halen en de linkse politiek zal tevreden zijn.
  • Resist You

    5 jaar geleden
    Zo dit eten ze daar al eeuwen lang net zoals wij koeien en varkens eten !
  • censor

    5 jaar geleden
    Zoals de VRT deze week, we waarschuwen u voor de harde beelden .....tot drie keer toe..wel VRT zendt die vidiobeelden dan niet uit ...Precies alsof ze wilden dat men keek, kijkcijfers hé.....
  1. Pairi Daiza stelt nieuwe imposante ingang voor en werkt ook aan waterpark

    Pairi Daiza stelt nieuwe imposante ingang voor en werkt ook aan waterpark

    Dierenpark Pairi Daiza, dat vanaf morgen de deuren opent voor het seizoen 2023, heeft vandaag zijn nieuwe imposante ingang ingehuldigd, in aanwezigheid van mede-eigenaar Marc Coucke en voorzitter en oprichter Eric Domb. Voor de komende vier jaar heeft het park een investeringsplan van zowat 350 miljoen euro. De acht ‘werelden’ van het park moeten er twaalf worden en er wordt gebouwd aan een waterpark. De vijf reuzenpanda’s in het park ten slotte mogen voorlopig in België blijven.
  2. Eieren steeds duurder. Is het voordeliger om zélf kippen te houden? “Per volwassene bespaar je ieder jaar al 100 euro uit aan afval”
    PREMIUM

    Eieren steeds duurder. Is het voordeli­ger om zélf kippen te houden? “Per volwassene bespaar je ieder jaar al 100 euro uit aan afval”

    Voor een doos eitjes in de supermarkt betaal je vandaag een pak meer dan een jaar geleden, en een kippenboer krijgt zelf zowat dubbel zoveel voor zijn eieren. Is het voordeliger om zelf kippen in je achtertuin te houden? Hoelang duurt het voor je de prijs van de dieren, het hok, de ren, voeding en aanverwanten hebt terugverdiend? Christophe Berton van kenniscentrum Kukuluku maakt voor ons de optelsom en geeft advies: “Ga niet voor een industriële legkip als je het aantal eieren niet aankan.”
  1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
    Spaargids.be

    Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

    Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
  2. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
    Livios

    “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

    Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
  3. Dit is wat jaren van toeristenritjes doen met een olifant

    Dit is wat jaren van toeristen­rit­jes doen met een olifant

    Olifanten staan dan wel bekend om hun grootte en kracht, de machtige dieren zijn niet gemaakt om toeristen te vermaken - laat staan op hun rug te dragen. Een Thaise reddingsgroep toont de pijnlijke gevolgen van zulke toeristenritjes met een opvallende foto. In beeld is de 71-jarige Pai Lin. Haar ruggengraat is compleet misvormd na 25 jaar werken in de toerisme-industrie, waar ze werd gedwongen om tot wel zes toeristen tegelijk op haar rug te dragen.