Verontwaardiging na grootste jacht ooit op dolfijnen, 1.400 dieren afgeslacht op Faeröer-eilanden: “Echt niet meer van deze tijd”

Op de Faeröer-eilanden zijn 1.428 witflankdolfijnen omgebracht. Dolfijnenjacht is een eeuwenlange traditie op de eilanden in het noorden van de Atlantische Oceaan, maar het aantal is dit jaar uitzonderlijk hoog. Volgens tellingen van de Faeröer werden er in 2020 in totaal 576 grienden en 35 witflankdolfijnen gedood, een pak minder dus. Bioloog Dirk Draulans hoopt dat het hoge aantal de inwoners van de eilanden doet nadenken. “Ik hoop dat deze dieren een soort van martelaar kunnen zijn, om eindelijk komaf te maken met deze vreselijke en overbodige praktijk”, zegt Draulans.

  1. Internationaal wolvenoverleg in Limburg met experts uit Nederland en Duitsland: “Beter eieren voor je geld kiezen en je vee beschermen”

    Internatio­naal wolvenover­leg in Limburg met experts uit Nederland en Duitsland: “Beter eieren voor je geld kiezen en je vee beschermen”

    Vandaag komen enkele experts van Duitsland, Nederland en België samen in Lommel (Limburg) om overleg te plegen over de wolvenpopulatie in onze contreien. De buitenlandse experts zullen enkele tips aanreiken gezien men in onze buurlanden minder problemen lijkt te hebben met de dieren. “Niet iedereen reageert positief, maar er wordt bij ons geen fakkeltocht georganiseerd zoals in Vlaanderen”, reageerde René Janssen van het Wolvenmeldpunt in Nederland vanmorgen bij Radio 1.

Wetenschap & Planeet