De bultrugwalvis werd gespot in de East Alligator River in deelstaat Northern Territory.
Volledig scherm
De bultrugwalvis werd gespot in de East Alligator River in deelstaat Northern Territory. © AFP

Verdwaalde bultrug komt terecht in rivier met krokodillen: “Nog nooit gezien in Australië”

Enkele walvissen raakten verdwaald tijdens hun jaarlijkse terugkeer van Australië naar Antarctica. Minstens één bultrug vertoeft nog altijd in een rivier met krokodillen in de Australische deelstaat Northern Territory. Het dier zwom tot 30 km landinwaarts. Dat is, voor zover geweten, nog nooit gebeurd.

2 reacties

 • Luke Vincke

  1 jaar geleden
  Sonars van onderzeeboten verwoesten het hersencentrum van walvissen.
 • Gewoon Simpel

  1 jaar geleden
  Als je bedenkt dat er de laatste 24 uren een 236.700 geregistreerde boten rond varen en deze dieren op sonar oriënteren. Niet moeilijk dat zij de weg kwijt zijn. Reden dat deze dieren schijnbaar collectieve zelfmoord plegen. Dolfijnen als ook. Moesten wij deze geluiden kunnen registreren en horen, dit moet pure waanzin zijn.
 1. Na slakken en kevers nu ook kikkersoort vernoemd naar klimaatactiviste Greta Thunberg

  Na slakken en kevers nu ook kikker­soort vernoemd naar klimaatac­ti­vis­te Greta Thunberg

  Er is opnieuw een diersoort die de naam van de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg (19) zal dragen. Deze keer gaat het niet om een slak of een kever, maar wel om een nieuwe kikkersoort. Wetenschappers ontdekten het diertje voor het eerst in een regenwoud in het Centraal-Amerikaanse land Panama. De kikker draagt de Latijnse naam ‘Pristimantis gretathunbergae’, maar is ook bekend als de ‘Greta Thunberg Rainfrog’.

Wetenschap & Planeet