Verborgen camera toont hoe halal slachters schapen gruwelijk mishandelen

VideoGevoelige kijkers kijken beter niet naar dit filmpje met verborgen camerabeelden van een halal slachthuis in het Britse Yorkshire. Op de beelden is te zien hoe slachters schapen op het hoofd en het gezicht schoppen, ze bij de oren optillen en ze zonder verdoving de nek oversnijden.

  1. Dierenbeulen kunnen door nieuw decreet tot 1,6 miljoen euro boete en 10 jaar cel krijgen: “Meer dan voor sommige gevallen van kindermishandeling”
    50

    Dierenbeu­len kunnen door nieuw decreet tot 1,6 miljoen euro boete en 10 jaar cel krijgen: “Meer dan voor sommige gevallen van kindermis­han­de­ling”

    De Commissie Dierenwelzijn van het Vlaams Parlement heeft unaniem het licht op groen gezet voor hogere boetes en langere celstraffen voor dierenmishandeling. Het decreet van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) voorziet dat dierenbeulen voortaan tot 5 jaar gevangenisstraf kunnen krijgen. Bij recidive gaat dat zelfs tot 10 jaar. Opmerkelijk: dat zijn in bepaalde gevallen zwaardere straffen dan die voor kindermishandeling.

Wetenschap & Planeet