Er bovendien zich naar schatting meer dan 2000 zeeschildpadden per vierkante kilometer. Dat was tot dan ongezien.
Volledig scherm
Er bovendien zich naar schatting meer dan 2000 zeeschildpadden per vierkante kilometer. Dat was tot dan ongezien. © Charlotte Bézy

Verbluffende videobeelden tonen massabijeenkomst van schildpadden voor kust Costa Rica

Elk jaar doet zich in het Ostional-wildreservaat in Costa Rica een erg bijzonder fenomeen voor: honderdduizenden vrouwelijke zeeschildpadden komen er toe om hun eitjes te leggen op het strand. Een biologe heeft spectaculaire luchtbeelden gemaakt van de schildpadden die zich in de oceaan verzamelen voor ze aan land gaan.

0 reacties

 1. Acht zwanen gestorven in Brugge, dus neemt stad extra maatregelen: “Doen er alles aan om de dieren te beschermen”
  Brugge

  Acht zwanen gestorven in Brugge, dus neemt stad extra maatrege­len: “Doen er alles aan om de dieren te beschermen”

  Droevig nieuws vanuit Brugge, waar al acht zwanen gestorven zijn, mogelijk na een uitbraak van vogelgriep. Opvallend is dat de zwanen pas sinds 14 mei weer vrij rondzwemmen. Toch worden de zwanen niet opnieuw opgehokt omdat ze dan sneller de ziekte aan elkaar doorgeven. “Het is beter hen in openlucht te laten en zo wat afstand te creëren”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). De gezondheid van de dieren wordt wel nauwlettend opgevolgd.
 2. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.