Er bovendien zich naar schatting meer dan 2000 zeeschildpadden per vierkante kilometer. Dat was tot dan ongezien.
Volledig scherm
Er bovendien zich naar schatting meer dan 2000 zeeschildpadden per vierkante kilometer. Dat was tot dan ongezien. © Charlotte Bézy

Verbluffende videobeelden tonen massabijeenkomst van schildpadden voor kust Costa Rica

Elk jaar doet zich in het Ostional-wildreservaat in Costa Rica een erg bijzonder fenomeen voor: honderdduizenden vrouwelijke zeeschildpadden komen er toe om hun eitjes te leggen op het strand. Een biologe heeft spectaculaire luchtbeelden gemaakt van de schildpadden die zich in de oceaan verzamelen voor ze aan land gaan.

0 reacties

 1. Grizzlybeer die natuurlijke dood stierf plots onthoofd en ontklauwd aangetroffen in Yellowstone National Park

  Grizzly­beer die natuurlij­ke dood stierf plots onthoofd en ontklauwd aangetrof­fen in Yellowsto­ne National Park

  Milieuautoriteiten in de VS hebben een onderzoek ingesteld nadat een grizzlybeer onthoofd en ontklauwd is teruggevonden ten noorden van Gardiner, Montana. De 25 jaar oude beer woonde in het Yellowstone National Park en was vermoedelijk een natuurlijke dood gestorven, maar toen parkrangers het dier de volgende ochtend wilden bergen, troffen ze hem zwaar verminkt aan. Het incident zorgt voor veel verontwaardiging.
 2. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.

Wetenschap & Planeet