shutterstock
Volledig scherm
© shutterstock

"Varkens verdronken bij water van 60°C": aangifte tegen slachterij wegens onnodig dierenleed

NEDERLANDDe Nederlandse Stichting Varkens in Nood heeft vandaag aangifte gedaan van het onverdoofd laten verdrinken van varkens in een bak met heet water van 60 graden.  Een slachterij bij onze noorderburen heeft zich herhaaldelijk daaraan schuldig gemaakt volgens de stichting, die strijdt tegen onnodig leed in de varkenshouderij.

2 reacties

 • Liliane Matthyssens

  2 jaar geleden
  Die boetes zouden veel meer moeten zijn en gevangenis straffen
 • maarten vissers

  2 jaar geleden
  Vroeger werden slachters opgeleid tot vakman. Tegenwoordig steekt men daar geen tijd meer In. Het is makkelijker te werken met onderaanneming (lees buitenlandse, werkkrachten). Ze zijn de taal niet meester, wat de conversatie ook nog eens fel bemoeilijkt
 1. 20.000 euro ingezameld voor standbeeld van overleden walrus Freya

  20.000 euro ingezameld voor standbeeld van overleden walrus Freya

  Ruim 1.280 Noorse dierenliefhebbers hebben samen meer dan 200.000 kronen (20.000 euro) ingezameld om een standbeeld van de onlangs geëuthanaseerde walrus Freya te laten maken. Voor initiatiefnemer Erik Holm was het doden van de walrus een teken dat Noorwegen, en vooral de hoofdstad Oslo, geen leefruimte kan bieden aan wilde dieren. Het standbeeld moet voor eens en altijd duidelijk maken “dat we de natuur niet altijd kunnen of mogen doden en verwijderen wanneer deze in de weg staat”, schrijft hij.
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.

Wetenschap & Planeet