Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

Valse neushoornhoorns ingezet in strijd tegen stropers

Wetenschappers hebben een techniek gevonden om nephoorns te maken van paardenhaar. Ze hopen daarmee de illegale markt van stroperij  stil te leggen. Sceptici vrezen echter dat de valse hoorns net meer illegale strooppraktijken in de hand zullen werken.

1 reactie

 • Leo Duym

  2 jaar geleden
  De sceptici van ‘Safe the Rhino’ behoren tot de ivoormaffia. Het zijn dezelfden dan degenen die willen dat illegaal ivoor dat in beslag genomen werd verbrand wordt, i.p.v. het op legale wijze op de markt te gooien, waardoor de prijs instort en het stropen minder interessant wordt. Als nepneushoors niet meer te onderscheiden zijn van echte, worden de hoorns zo goed als waardeloos, wat meteen het einde betekent van het idiote geloof in hun genezende krachten.
 1. Belgische aangevallen door jachtluipaard in Zuid-Afrikaans dierenpark: “Dat ik struikelde en viel heeft waarschijnlijk mijn leven gered”
  Play

  Belgische aangeval­len door jachtlui­paard in Zuid-Afri­kaans dierenpark: “Dat ik struikelde en viel heeft waarschijn­lijk mijn leven gered”

  Een Belgische is tijdens een verblijf in Zuid-Afrika, waar ze vrijwilligerswerk deed bij een dierenpark, aangevallen door een jachtluipaard. De vrouw raakte zwaargewond en moest naar het ziekenhuis gebracht worden. In een gesprek met HLN Live zegt ze dat ze haar verhaal wil delen om anderen te waarschuwen. “Het is in Zuid-Afrika legaal om direct contact te hebben met wilde dieren, ook al is dat niet normaal. Toch heeft het voor Europeanen iets magisch”, vertelt ze. “Maar er gebeuren heel veel ongevallen, alleen praat bijna niemand erover.”

Wetenschap & Planeet