AFP
Volledig scherm
© AFP

Valies met 185 schildpadden ontdekt op luchthaven Galapagoseilanden

Op de luchthaven van de Galapagoseilanden zijn maar liefst 185 babyschildpadden ontdekt in een koffer. De dieren werden gevonden toen medewerkers de koffer controleerden met een röntgenapparaat, aldus de luchthavenadministratie.

0 reacties

 1. Meer wilde dieren sneuvelen in het verkeer: “Heb je een dood dier gevonden, blijf dan op afstand en raak het kadaver zeker niet aan”
  PREMIUM

  Meer wilde dieren sneuvelen in het verkeer: “Heb je een dood dier gevonden, blijf dan op afstand en raak het kadaver zeker niet aan”

  Bunzingen, hazen, dassen, fazanten… Het grote aantal dode wilde dieren op en langs onze wegen valt sinds enkele weken opnieuw erg op. “We krijgen veel meldingen, maar in werkelijkheid vallen er nog veel meer slachtoffers”, zegt Kristijn Swinnen, bioloog bij Natuurpunt Studie. Hij legt uit wat je als bestuurder kunt doen om aanrijdingen met dieren te vermijden.
 2. Leefgebied wolven breidt uit: eerste wolf in meer dan 150 jaar in Oost-Vlaanderen

  Leefgebied wolven breidt uit: eerste wolf in meer dan 150 jaar in Oost-Vlaanderen

  Het gebied in Vlaanderen waar wolven zijn waargenomen, is opnieuw wat ruimer. Dit voorjaar is voor het eerst in meer dan 150 jaar de aanwezigheid van een eerste wolf ten westen van de Schelde bevestigd, in de buurt van Lokeren (Oost-Vlaanderen). Afgelopen winter waren er verder minstens drie verschillende wolven op bezoek in de provincie Antwerpen. Dat meldt het Instituut Natuur- en Bosonderzoek (INBO) vrijdag op basis van genetische analyses.

Wetenschap & Planeet