Dierenminister Ben Weyts wil in alle Vlaamse gemeenten een uniforme huisdierensticker voor noodgevallen verspreiden. Zo'n sticker maakt in één oogopslag duidelijk welke dieren zich in een woning bevinden, zodat de hulpdiensten in het geval van een brand ook de huisdieren kunnen redden.
Volledig scherm
Dierenminister Ben Weyts wil in alle Vlaamse gemeenten een uniforme huisdierensticker voor noodgevallen verspreiden. Zo'n sticker maakt in één oogopslag duidelijk welke dieren zich in een woning bevinden, zodat de hulpdiensten in het geval van een brand ook de huisdieren kunnen redden. © RV

Uniforme huisdiersticker moet dierenlevens redden: "Wie zijn huisdier graag ziet, maakt het de brandweer gemakkelijk"

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) lanceert een uniforme huisdiersticker die dierenlevens moet redden bij noodsituaties. Mensen kunnen de sticker op hun raam kleven om aan de hulpdiensten aan te geven hoeveel huisdieren ze hebben. Minister Weyts geeft steden en gemeenten nu de mogelijkheid in te tekenen op een uniforme huisdiersticker, die gedrukt wordt op kosten van de Vlaamse overheid. De lokale besturen moeten dan enkel nog instaan voor de verdeling. 

24 reacties

 • Dorien Corthouts

  3 jaar geleden
  Je hangt toch enkel een sticker als je dat zelf wilt. Als je hier problemen mee hebt hang er dan geen op he.
 • ingrid beckers

  3 jaar geleden
  Ik denk wel dat dit een zeer goede beslissing is van Minister Weyts, er zijn nog steeds huisdieren die niet buiten komen ,heb al lang zo een sticker ,hopelijk komt het overal zo.
 • ingrid beckers

  3 jaar geleden
  Ik denk wel dat dit een zeer goede beslissing is van Minister Weyts, er zijn nog steeds huisdieren die niet buiten komen ,heb al lang zo een sticker ,hopelijk komt het overal zo.
 • Benny De Keyzer

  3 jaar geleden
  Wat met een kat die via een kattenluikje naar buiten kan en misschien als zelf gevlucht is uit het brandende huis? Hoe kunnen die brandweermannen dat weten?
 • guy perain

  3 jaar geleden
  Misschien beter een sticker aan het raam met het exact aantal inwoners, zodat de brandweer weet of ze ook in de kasten en de kelder naar illegalen moet gaan zoeken??
 1. Na opschudding in VS over mogelijk giftige vlooienband: hoe bescherm je huisdieren het best nu het teken- en vlooienseizoen begonnen is?
  PREMIUM
  3

  Na opschud­ding in VS over mogelijk giftige vlooien­band: hoe bescherm je huisdieren het best nu het teken- en vlooiensei­zoen begonnen is?

  De ook bij ons verkrijgbare Seresto-vlooienband ligt in de VS onder vuur omdat er honderden sterfgevallen van huisdieren aan toegeschreven worden. Wat zijn de gevaren en waar moet je op letten als je kat of hond doeltreffend én veilig tegen vlooien en teken wil beschermen? “Geef nooit een middel voor een kleine hond aan een kat”, is maar één van de gouden tips van prof. Mathias Devreese (UGent) voor het aanbrekende vlooien- en tekenseizoen.
 1. Viervoudige waterhoos zorgt voor een spektakel
  Play

  Viervoudi­ge waterhoos zorgt voor een spektakel

 2. Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?
  Play

  Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?

Wetenschap & Planeet