Uniek: paddleboarder filmt ontmoeting met speelse groep orka's

VideoEen man uit Californië zag onlangs een droom in vervulling gaan, toen hij een groep orka's kon filmen nabij de kust van Laguna Beach. De gigantische zeezoogdieren kwamen speels dichterbij en zwommen zelfs onder zijn paddleboard.

 1. Verbluffend! Oudste orka ter wereld mogelijk 103 jaar oud

  Verbluf­fend! Oudste orka ter wereld mogelijk 103 jaar oud

  De mogelijk oudste orka ter wereld is afgelopen weekend gespot aan de Straat van Georgia, in Canada. Onderzoekers schatten dat het zoogdier 103 jaar oud is. Dat schrijft Daily Mail. 'Granny' werd zaterdag opgemerkt door walvisspotter Simon Pidcock. Hij herkende het dier aan de witte vlek op haar rugvin, naast een inkeping in de vorm van een halve maan. Acht dagen eerder werd de orka nog gezien voor de kust van Californië. Dat betekent dat het hoogbejaarde dier ongeveer 1.287 kilometer aflegde in ruim een week tijd.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.

Wetenschap & Planeet