Volledig scherm
© Facebook

Uitgemergelde olifant die moest meelopen in parade in Sri Lanka gestorven

DierenEen uitgemergelde olifant die afgelopen zomer mee moest lopen in een parade in Sri Lanka en gered werd nadat daar wereldwijd verontwaardiging over was ontstaan, is gestorven. Dat heeft de dierenrechtenvereniging gemeld die de alarmbel luidde.

 1. Na storm van protest: uitgemergelde olifant hoeft niet meer mee te lopen in parade in Sri Lanka
  Dieren

  Na storm van protest: uitgemer­gel­de olifant hoeft niet meer mee te lopen in parade in Sri Lanka

  Een uitgemergelde olifant hoeft niet meer mee te lopen in een parade in Sri Lanka na een storm van protest op sociale media. Een dierenbeschermingsorganisatie deelde foto’s van de 70-jarige Tikiri en die werden op veel afschuw onthaald. De organisatie van het boeddhistische festival in de stad Kandy liet een dag later weten dat het dier van haar eigenaars niet meer hoefde deel te nemen aan de slotshow van het jaarlijkse tiendaagse evenement.
 2. Record: Aziatische olifant in India op 88-jarige leeftijd gestorven

  Record: Aziatische olifant in India op 88-jarige leeftijd gestorven

  Een Aziatische olifant die in gevangenschap leefde, is in India op de gezegende leeftijd van 88 jaar gestorven. Dat heeft de eigenaar, organisatie Travancore Devaswom Board, vandaag bekendgemaakt. De dikhuid met de naam Dakshayani kreeg de eretitel "Gaja Muthassi" ("olifant grootmoeder") en nam gedurende decennia deel aan de rituelen en processies van een hindoetempel in de Zuid-Indiase deelstaat Keralade. Het dier gaf dinsdag de geest nadat het een tijdje weigerde nog te eten, zei zijn dierenarts T. Rajeev.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Wetenschap & Planeet