Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © EPA

Twee Sumatraanse tijgers in Indonesische zoo herstellen van coronavirus

Twee Sumatraanse tijgers die in een Indonesische dierentuin leven, herstellen van het coronavirus nadat ze in juli positief hadden getest op het coronavirus. Dat berichten de autoriteiten van Jakarta. 

 1. Britse regering laat zieke alpaca Geronimo afmaken na juridische strijd van vier jaar. Volgens eigenares was dier kerngezond
  4

  Britse regering laat zieke alpaca Geronimo afmaken na juridische strijd van vier jaar. Volgens eigenares was dier kerngezond

  Dierenartsen van de Britse overheid hebben in het Verenigd Koninkrijk een alpaca afgemaakt waarrond al vier jaar een juridische strijd aan de gang was. Geronimo testte tot twee keer toe positief op de besmettelijke ziekte bovine tuberculose of rundertuberculose - die ook voor de mens gevaarlijk kan zijn - maar zijn eigenares hield vol dat het dier kerngezond was.
 2. Na de vogels en de vlinders volgt de kruisspin: hoeveel zitten er in ùw tuin? “Iederéén kent hen, maar eigenlijk weten we heel weinig over die beestjes”
  PREMIUM

  Na de vogels en de vlinders volgt de kruisspin: hoeveel zitten er in ùw tuin? “Iederéén kent hen, maar eigenlijk weten we heel weinig over die beestjes”

  Misschien loopt u er liefst van al in een grote boog omheen, maar u kent ze vast: de kruisspin. Zeker in deze tijd van het jaar zitten ze liefst van al in hun grote web - tussen twee struiken in de tuin of in het raamkozijn, maar altijd buiten - te wachten tot er een vliegje of een mug in blijft kleven. Maar hoeveel van die spinnen zijn er? Zijn het er meer dan vroeger of net minder? En overleven ze beter of net slechter in onze steeds meer verstedelijkte en opwarmende steden en gemeenten? Dat wil bioloog Bram Vanthournout (36) graag weten, dus lanceren de UGent, Natuurpunt en de Belgisch Arachnologische Vereniging (ARABEL) de allereerste grote Vlaamse spinnentelling.

Wetenschap & Planeet