Masai Mara National Reserve
Volledig scherm
Masai Mara National Reserve © Thinkstock

Trump schort invoer jachttrofeeën van olifanten op na felle kritiek

Donderdag kwam het nieuws dat de regering Trump de ban op het importeren van jachttrofeeën van gedode olifanten in Zimbabwe en Zambia zou opheffen. Vandaag tweet de Amerikaanse president dat hij die beslissing in de wacht heeft gezet. 

10 reacties

 • Gilbert Delbeke

  3 jaar geleden
  De appel valt niet ver van de boom. Zoontje Trump blijkt net zo'n onnozelaar te zijn als zijn vader. Poseren met de staart van een olifant: schandalig
 • jan wuyts

  3 jaar geleden
  BB leeft die nog???
 • Fons Casteels

  3 jaar geleden
  Nog geen vijf procent van de wilde dieren die in Afrika door mensen gedood worden, zijn slachtoffer van een geregistreerde jachtpartij. De meeste wilde dieren worden gedood door stropers; bij neushoorns wordt de hoorn gesmokkeld naar Zuid-Oost-Azië, waar ze denken dat die hoorn potentie-bevorderend is. Het ivoor wordt gesmokkeld naar China, waar rijke communisten er een sierstuk van laten maken. Wat doet de wereld daartegen eigenlijk?
 • Geert Matthys

  3 jaar geleden
  Maakt mij allemaal geen bal uit, je zal maar opgevreten worden door zo'n akelige kat. Ze sterven toch uit op termijn dus waarom geen souvenir halen? Teddy Roosevelt knalde ze ook bij de dozijnen af.
 • Jan peeters

  3 jaar geleden
  Nu hoor je inderdaad de Trumpaanbidders niet, die man heeft nog NIKS goed gedaan, zowat elke beslissing heeft men moeten tegenhouden om erger te voorkomen, ongelofelijk dat zo'n exemplaar president kan blijven.....
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Trump verklaart na olifanten ook leeuwen vogelvrij: jagers mogen koppen als souvenir naar VS brengen
  Dieren

  Trump verklaart na olifanten ook leeuwen vogelvrij: jagers mogen koppen als souvenir naar VS brengen

  Nadat de regering Trump een verbod op het invoeren van jachttrofeeën afkomstig van doodgeschoten Afrikaanse olifanten schrapte, verklaart hij ook leeuwen uit zuidelijk Afrika vogelvrij. Dat betekent dat sportjagers zoals zijn zonen Eric en Donald Jr. weer afgehakte koppen van leeuwen naar de VS mogen meebrengen als 'souvenir'. Dat was verboden sinds tandarts Walter Palmer in 2015 de leeuw Cecil in Zimbabwe doodschoot. Dierenorganisaties wereldwijd veroordelen het "verwerpelijk" besluit.
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

Wetenschap & Planeet