Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Thinkstock

Troep van zeven leeuwen gedood na ontsnapping uit nationaal park in Zuid-Afrika

Medewerkers van een Zuid-Afrikaans natuurpark hebben een hele troep van zeven leeuwen afgemaakt, nadat de dieren waren ontsnapt uit het park. De grote katten hadden na die ontsnapping meer dan tien schapen opgepeuzeld.

  1. Nieuwe docu onthult dat toestand in ‘Tiger King’-zoo nog erger was dan gedacht: “Dieren werden 8 weken lang gebruikt als attractie, daarna was hun leven een marteling”
    PREMIUM
    TV

    Nieuwe docu onthult dat toestand in ‘Tiger King’-zoo nog erger was dan gedacht: “Dieren werden 8 weken lang gebruikt als attractie, daarna was hun leven een marteling”

    “Heb je dat gefilmd? Verdomme toch.” Het zijn de veelzeggende woorden van ‘Tiger King’-ster Joseph Allen Maldonado-Passage (57) - beter gekend als Joe Exotic - die betrapt wordt, terwijl hij een tijger hardhandig zijn kooi uit sleurt. De man werd wereldberoemd dankzij een onverwachte lockdown-hit op Netflix, maar heeft het programma zelf nooit kunnen zien. Hij zit nu immers een gevangenisstraf van 22 jaar uit voor het vele mensen- en dierenleed dat hij heeft aangericht. Animal Planet verzamelde nooit eerder vertoond beeldmateriaal van de controversiële zoo en bundelde dat in de choquerende documentaire ‘Surviving Joe Exotic’.

Wetenschap & Planeet