Gaia
Volledig scherm
PREMIUM
© Gaia

“Tijd voor wetgeving in de ‘vergeten’ kalkoensector”

Dierenrechtenorganisatie GAIA heeft opnieuw undercoverbeelden genomen, deze keer in drie kalkoenkwekerijen in Vlaanderen. Wat ze daar aantroffen, is naar eigen zeggen representatief voor een volledig ongereguleerde sector: duizenden opeengepakte kalkoenen, dieren met kreupele poten en open pikwonden. “Het is dringend tijd voor een wetgevend kader”, roepen ze op.

32 reacties

 • Patrick Gorra

  2 jaar geleden
  Ik ga weer zelf kalkoen, konijn, kip , varken .... kweken en de dieren goed verzorgen. Maar ja, dat kan niet meer met al die regeltjes, favv, ......
 • alfons moons

  2 jaar geleden
  Zet VDBosch daar tussen !
 • PIETER ROGIERS

  2 jaar geleden
  Wanneer gaat Michel vandenbosse zijn fortuin publiekelijk maken dat hij verdiende door donateurs emotioneel te chanteren? Vorig jaar incasseerde hij bijna 4.800.000 € + geschonken vastgoed. Vraag de balans van Gaia maar eens op!! Wanneer komt hier eens een under-coveronderzoek naar? Puur bedrog!!
 • Maxiem Clerx

  2 jaar geleden
  En maar denken dat wij als mens boven alles staan.. Dieren krijgen zo veel meer respect van mij dan mijn soortgenoten.
 • johny matheeuwsens

  2 jaar geleden
  Hoenderachtigen hebben een pikorde, er vallen altijd slachtoffers. Als ze veel ruimte hebben zullen de sterksten ook het meeste eten, de zwakkeren worden gepikt. Als ze dicht op elkaar zitten gaat dat niet slechter zijn. Dieren zijn keihard voor elkaar.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Ongehoord: onderzoeker ontdekt Australische eend die “bloody fool” zegt

  Ongehoord: onderzoe­ker ontdekt Australi­sche eend die “bloody fool” zegt

  De Australische muskuseend kan geluiden imiteren, ontdekte een Leidse onderzoeker. Dat is bijzonder, want het vermogen om geluiden na te bootsen is in het dierenrijk niet gewoon. Mensen zijn in staat tot dit zogenaamde ‘vocale leren’ (en leren zo praten), net als walvissen, dolfijnen, olifanten en vleermuizen. Ook van een aantal soorten vogels, zoals papegaaien, zangvogels en kolibries, was al bekend dat ze vocaal leren.

Wetenschap & Planeet