Verspreid over een veld naast de boerderij liggen tientallen dode konijnen. "Gestorven door koude en stress", zegt de fokker.
Volledig scherm
Verspreid over een veld naast de boerderij liggen tientallen dode konijnen. "Gestorven door koude en stress", zegt de fokker. © RTL

Tientallen konijnen dood aangetroffen nadat ze uit schuur werden vrijgelaten

DierenNabij een konijnenboerderij in Luik zijn tientallen konijnen dood aangetroffen in een veld nadat ze uit hun schuur werden vrijgelaten. Eigenaar Christian Teller denkt dat dierenactivisten de konijnen hebben bevrijd, maar dat ze daarna stierven door de koude en stress.

3 reacties

 • Nicole Vogelaere

  4 maanden geleden
  Hoe goed behandeld ook, ze gingen sowieso een luguber einde hebben in de geur en doodskreten van dode soortgenoten tijdens de massa slacht. Triestig dat deze ook moesten sterven, ook niet nagedacht zo vlak voor de winter hoe ze nog snel zouden moeten weten hoe overleven. De boer moet je niet aanpakken maar de consument! Dit nu werkt alleen opstand in de hand!
 • Anoniem

  4 maanden geleden
  Ik noem dit geen dierenactivisten maar broodrovers en vandalen, ga je misschien morgen ook alle dieren in de Zoo los laten? Mij zie je dan niet meer in Antwerpen!
 • Bart Schellens

  4 maanden geleden
  10talle dode konijnen op een 100tal? Lijkt me een goede actie. Had men ze laten zitten waren een 100tal van de 100tal omgekomen op een veel gruwelijkere manier. Nu hebben ze nog een kans gehad en het lijkt mij dat dit voor 90% goed uitgedraaid is.
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

Wetenschap & Planeet