Tieners achtervolgen een doodsbange emoe en filmen ondertussen met hun GoPro. Volgens veel mensen is dit dierenmishandeling.
Volledig scherm
Tieners achtervolgen een doodsbange emoe en filmen ondertussen met hun GoPro. Volgens veel mensen is dit dierenmishandeling. © RV

Tieners met bromfiets jagen doodsbange emoes op terwijl ze filmen met hun GoPro

DierenAustralië reageert verontwaardigd op een filmpje van tieners die al rijdend op een quad en motorfiets pret beleven door doodsbange emoes op te jagen en dat te filmen met hun GoPro. Volgens veel mensen gaat het om dierenmishandeling. 

17 reacties

 • Geert bonte

  4 jaar geleden
  Echt schandalig
 • lindsey clauw

  4 jaar geleden
  Verschrikkelijk. Ze moeten gestraft worden
 • Gerard Braeckmans

  4 jaar geleden
  De jeugd heeft totaal geen normbesef meer. Dat belooft voor de toekomst.
 • Filip Traen

  4 jaar geleden
  Als ze écht stoer willen zijn, dat ze dan hun voertuigen niet gebruiken en hetzelfde kunstje te voet herhalen. De winnaar is in dat geval de Emoe. Die zijn in staat een mens dood te trappen.
 • Anita Billen

  4 jaar geleden
  De jeugd van tegenwoordig is dat niet meer. Wat een opvoeding hebben die gehad.
 1. Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbrengen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbrengen?
  Spaargids.be

  Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbren­gen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbren­gen?

  Er is een tekort aan muntjes van 5, 10 en 20 eurocent. Febelfin, Unizo en Comeos vragen daarom om je gespaarde muntjes binnen te brengen bij de bank, ermee gepast te betalen of digitaal te betalen als je niet kan passen. Maar bij de bank kleingeld op je rekening laten storten, is niet altijd gratis. Welke bank rekent daarvoor kosten aan? En kan je die kosten omzeilen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Familie laat overleden hond herwerken tot vloerkleed en dat lokt heel wat reacties uit: “Zo zou ik mijn hond nooit willen zien”
  Play

  Familie laat overleden hond herwerken tot vloerkleed en dat lokt heel wat reacties uit: “Zo zou ik mijn hond nooit willen zien”

  Iedereen rouwt anders om hun huisdieren, maar sommigen doen dat op een speciale manier. Een Australische familie heeft van hun overleden golden retriever een vloerkleed laten maken. De vacht werd behandeld door Chimera Taxidermy, een Australisch bedrijf dat dieren opzet. Maddy, de dierenopzetter, schrijft in het bericht dat de vacht in leer is veranderd om goed te blijven. Ook al wordt concept populair, niet iedereen is er fan van. “Ik zou mijn viervoeter zo niet op de grond willen zien liggen.”