EPA
Volledig scherm
© EPA

Stropers doodden in 2017 weer meer dan 1.000 neushoorns in Zuid-Afrika

DierenWildstropers hebben vorig jaar in Zuid-Afrika meer dan 1.000 neushoorns gedood. Het aantal illegaal gedode dieren daalde in vergelijking met vorig jaar lichtjes van 1.054 naar 1.028. Dat maakte de Zuid-Afrikaanse minister van Milieu Edna Molewa vandaag bekend. 

5 reacties

 • Linda Deyaert

  5 jaar geleden
  Kunnen die Chinezen en Vietnamezen hun eigen nagels niet gebruiken als afrodisiacum? Dat zou al veel dierenleed besparen.
 • Phil Duncan

  5 jaar geleden
  Mensdom en dierenrijk . Alles gezegd .
 • Leo Duym

  5 jaar geleden
  Hoe dom! In beslag genomen illegale dierenproducten (ivoor, berenklauwen, hoorns van neushorens, enz.) worden massaal verbrand of vernietigd. Precies daardoor wordt de illegale jacht aangemoedigd omdat de prijs op de zwarte markt stijgt na zo’n verbranding. Ik pleit voor een legale verkoop van alle in beslag genomen dierenproducten, w.o. de legale verkoop van de hoorns van de neushoorns. Het gewonnen geld gaat dan naar natuurbehoud en naar de jacht op stropers.
 • Frank De Rycke

  5 jaar geleden
  Triestig voor woorden ...echte schande dat dit men niet kan doen stoppen !
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  in china is er een invoer verbod slimme,en wordt er masaal ivoor vernietigd,als je dan weet dat die mensen vooruit moeten betalen voor hun waar,zal het gauw oorlog worden onderling