UNKNOWN
Volledig scherm
© UNKNOWN

Sterilisatieplan voor katten nog niet definitief

Het meerjarenplan van de cel dierenwelzijn van de FOD Volksgezondheid in verband met de sterilisatie van katten, is enkel een voorstel. Er is voorlopig niets definitiefs beslist. Zo luidt het bij Volksgezondheid. Er is over de financiering van de sterilisaties, en de rol van de overheid daarin, nog geen beslissing genomen.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Dierenbeulen kunnen door nieuw decreet tot 1,6 miljoen euro boete en 10 jaar cel krijgen: “Meer dan voor sommige gevallen van kindermishandeling”
  50

  Dierenbeu­len kunnen door nieuw decreet tot 1,6 miljoen euro boete en 10 jaar cel krijgen: “Meer dan voor sommige gevallen van kindermis­han­de­ling”

  De Commissie Dierenwelzijn van het Vlaams Parlement heeft unaniem het licht op groen gezet voor hogere boetes en langere celstraffen voor dierenmishandeling. Het decreet van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) voorziet dat dierenbeulen voortaan tot 5 jaar gevangenisstraf kunnen krijgen. Bij recidive gaat dat zelfs tot 10 jaar. Opmerkelijk: dat zijn in bepaalde gevallen zwaardere straffen dan die voor kindermishandeling.