UNKNOWN
Volledig scherm
© UNKNOWN

Sterilisatieplan voor katten nog niet definitief

Het meerjarenplan van de cel dierenwelzijn van de FOD Volksgezondheid in verband met de sterilisatie van katten, is enkel een voorstel. Er is voorlopig niets definitiefs beslist. Zo luidt het bij Volksgezondheid. Er is over de financiering van de sterilisaties, en de rol van de overheid daarin, nog geen beslissing genomen.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Mysterieuze massastranding van papegaaiduikers in Nederland en Schotland wekt ‘argwaan’
  5

  Mysterieu­ze massastran­ding van papegaai­dui­kers in Nederland en Schotland wekt ‘argwaan’

  Er spoelen al een maand dode en verzwakte papegaaiduikers aan op de Nederlandse kust, en met name op de Waddeneilanden. Sinds begin december zijn al zo’n vijftig dode vogels gemeld. Onderzoekers tasten in het duister over de oorzaak van de massastranding, meldt het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ). Ook aan onze kust zijn er begin december enkele aangespoeld.

Wetenschap & Planeet