Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Stadsecoloog komt met bizar voorstel: “Geef katten een avondklok om vogels te beschermen”

Volgens een stadsecoloog uit Delft (Nederland), Diny Tubbing, moet er een avondklok komen voor katten. Ze jagen namelijk op vogels. Nu het broedseizoen is, sterven jonge vogels vaak snel door een aanval van een kat. Door katten ‘s nachts binnen te houden, worden vogels meer beschermd.

46 reacties

 • victor vandesande

  3 weken geleden
  Er zijn gewoon veel te veel katten . Waarom moet in mijn tuin de katten van de buren dulden ?
 • Daisy Beyens

  4 weken geleden
  Die van ons hebben sowieso al een avondklok
 • sonia hendrickx

  4 weken geleden
  verschillende van mijn buren hebben katten, ik ben de enige die moeite doet om vogeltjes eten te geven en een natuurlijke tuin heeft. Gevolg, langs alle kanten komen die vuile katten in mijn tuin, uitwerpselen, en natuurlijk regelmatig vogeltjes doden. Hopelijk spoedig wet die verplicht katten aan de leiband, of in je eigen gesloten tuin te houden.
 • stijn vandamme

  4 weken geleden
  Mensen eens verbieden, die veroorzaken de meeste impact op ecologie.
 • Lode vleminckx

  4 weken geleden
  Avondklok weer een slimme expert. 's Nachts gaan de vogels slapen afgezien van de uilen maar die kunnen zich wel verdedigen.
 1. Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicitaties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomstige collega’s mocht ontmoeten"
  Jobs

  Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicita­ties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomsti­ge collega’s mocht ontmoeten"

  Guido Maes werkt al meer dan dertig jaar in de informaticasector. De laatste twintig doet hij dat bij Wolters Kluwer Wolters Kluwer Tax & Accounting België, maar daarvoor maakte hij kennis met een aantal andere bedrijven. “Je job moet passen bij je interesses en je levensstijl”, vindt hij. Jobat.be vroeg hem naar de belangrijkste inzichten die hij heeft verworven doorheen zijn carrière.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek

Wetenschap & Planeet