Volledig scherm
© Privéfoto

Spaanse jagers doden 500 herten en wilde zwijnen tijdens jachtpartij in Portugal

De Portugese regering heeft boos en verontwaardigd gereageerd op een twee dagen durende jachtpartij van zestien Spanjaarden waarbij meer dan vijfhonderd herten en wilde zwijnen zijn gedood. De Portugese milieuminister  João Pedro Matos Fernandes spreekt van een ‘gemene milieumisdaad’, die vervolgd moet worden. 

16 reacties

 • JOHAN DESECK

  3 weken geleden
  Ik hoop dat die dieren zullen dienen als voetsel anders is dit afschieten wel zinloos geweest. Die jagers zullen er wel van genoten hebben. Het zal wel eens iets anders geweest zijn om zovele dieren in één keer te mogen afschieten. Wie commentaar heeft vergeet wel dat dit privé terein is. De eigenaar is degene die de beslissing had genomen en heeft daartoe ook het recht.
 • caro evi

  4 weken geleden
  12700 ha, en ommuurd?? Daar geloof ik geen snars van. Misschien wel deeltjes met muur. En moeten die dieren sneuvelen voor de groene gedachte?
 • Freddy Aerts

  4 weken geleden
  Het zijn toch moedige mannen (vrouwen) die jagers hé. Als ze zo graag met hun geweerke spelen dat ze dan naar oorlogsgebied gaan als huurling. Mogen ze zoveel knallen als ze willen, wel op diegene die ook een geweer hebben natuurlijk.
 • Toon Schouteden

  4 weken geleden
  Mag die Portugese eigenaar op zijn eigendom niet doen en laten wat ie wil? En dit is geen "jacht" hé mensen: om een efficiënte "opruiming" te garanderen is het inhuren van jagers een goede keuze.
 • Richard Van Cauwenberghe

  4 weken geleden
  Kan iemand mij hier het nut en plezier van uitleggen. Dit heeft niks met jacht te maken. Zelfs weidelijke jagers walgen hiervan.
 1. In het brein van een jager: tweelingzussen leggen uit waarom ze zo graag dieren doodschieten

  In het brein van een jager: tweeling­zus­sen leggen uit waarom ze zo graag dieren doodschie­ten

  “Die glans op het gezicht van mijn zus toen ze haar eerste edelhert doodschoot... Onvergetelijk! Dankzij de jacht is onze band als tweeling sterker geworden.” Rikke en Trine Jacobsen (26) winden er geen doekjes om: met de glimlach knallen ze eenden, dassen, wolven en andere wilde dieren naar de eeuwige jachtvelden. Als toemaatje pronken de Deense meiden op hun Instagramprofiel ook nog eens vol trots naast hun prooien. Doodsbedreigingen bleven niet uit, maar geen haar op hun hoofd dat eraan denkt om met de gezamenlijke passie te stoppen.
 2. Jachtpartij in Franse Ardennen loopt compleet uit de hand: 158 everzwijnen gedood
  Dieren

  Jachtpar­tij in Franse Ardennen loopt compleet uit de hand: 158 everzwij­nen gedood

  “Een bloedbad”: zo wordt een uit de hand gelopen jachtpartij van een lokale groep jagers in het Franse La Croix-Aux-Bois genoemd. Met 84 trokken ze woensdag de Ardennen in, op ongeveer 50 kilometer van de Belgische grens. Enkele uren en meer dan 300 kogels later bleken ze maar liefst 158 wilde everzwijnen gedood te hebben. De officiële Jachtfederatie van de Ardennen drukte al haar afschuw uit. Net als een jager die erbij was en alles zag gebeuren.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

Wetenschap & Planeet