Amur Tiger Center
Volledig scherm
© Amur Tiger Center

Siberische tijger gaat tegen al haar normale instincten in naar dorp en legt zich voor huis om hulp te vinden

Een van de vermoedelijk amper nog 500 in hun natuurlijke habitat levende Siberische tijgers in Rusland heeft tegen al haar normale instincten gehandeld door zich uit de natuur te wagen om hulp te zoeken bij de mens. De tijgerin legde zich stilletjes voor een deur, wachtend tot iemand haar zou helpen. Het zeldzame dier was volledig uitgeput. Ze kon bijna niet meer eten door een ernstig tandprobleem.

32 reacties

 • Wilfried Vanden Berg

  4 jaar geleden
  Deze dieren zijn absoluut beschermd hier. Elke burger die kan helpen doet dat hier ook. Iedereen hier hoopt voor haar het beste. Moest men dat in andere landen ook doener zouden meer speciale soorten beschermd zijn.Maar ja, kritiek leveren op Rusland is altijd gemakkelijker dan het te loven voor wat ze hier doen voor zulke dieren.
 • Wilfried Vanden Berg

  4 jaar geleden
  Christine Laevers mijn echtgenote heeft familie daar wonen . Hier zit NIKS achter. Het verhaal is waar. De familie heeft ons op de hoogte gebracht. Dus geen verkeerde conclusie trekken.
 • Christine Laevers

  4 jaar geleden
  Sorry, maar hier zit een ander verhaal achter. Hetwelk weet ik niet. Een tijger die een plaats zoekt om te sterven zal nooit naar mensen toegaan! Waarom zou die ook ? Denk nu eens na. De gemiddelde leeftijdsgrens van een tijger in het wild is 10 jaar. Dus tussen 8 en 15 jaar. 't Is een mooi verhaal, maar ...
 • Marcel Vanalderweireldt

  4 jaar geleden
  Ik bid dat je erdoor komt lieve tijger!
 • Sara Louagie

  4 jaar geleden
  Kom op schatje je kan het kom er aub door en hopelijk genees je vlug xxx
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.

Wetenschap & Planeet