Saartje Vandendriessche heeft bovenmenselijk contact met hond Lasse: “Ik droomde dat hij aan het stikken was”

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Puppy Siggi werd geboren met omgekeerde pootjes, maar kan dankzij zeldzame operatie weer normaal stappen
  5

  Puppy Siggi werd geboren met omgekeerde pootjes, maar kan dankzij zeldzame operatie weer normaal stappen

  In de Amerikaanse staat Oklahoma hebben dierenartsen een puppy met omgekeerde pootjes een normaal leven kunnen geven. Siggi, een hond van het ras ‘rat terrier’, werd geboren met een handicap waardoor haar voorste poten omgekeerd stonden. De artsen van de universiteit voor dierengeneeskunde van Oklahoma slaagden erin om het dier met succes te opereren en leerden Siggi zelfs normaal stappen.
 2. Ongehoord: onderzoeker ontdekt Australische eend die “bloody fool” zegt

  Ongehoord: onderzoe­ker ontdekt Australi­sche eend die “bloody fool” zegt

  De Australische muskuseend kan geluiden imiteren, ontdekte een Leidse onderzoeker. Dat is bijzonder, want het vermogen om geluiden na te bootsen is in het dierenrijk niet gewoon. Mensen zijn in staat tot dit zogenaamde ‘vocale leren’ (en leren zo praten), net als walvissen, dolfijnen, olifanten en vleermuizen. Ook van een aantal soorten vogels, zoals papegaaien, zangvogels en kolibries, was al bekend dat ze vocaal leren.

Wetenschap & Planeet