Gert Verhulst (links) verloor deze week zijn hond Marcel, net zoals Jeroen Meus (rechts) afscheid moest nemen van labrador Ballie.
Volledig scherm
PREMIUM
Gert Verhulst (links) verloor deze week zijn hond Marcel, net zoals Jeroen Meus (rechts) afscheid moest nemen van labrador Ballie. © PN/RV

Rouwconsulent begrijpt verdriet van Jeroen Meus en Gert Verhulst: “Het rouwproces om een huisdier kan je leven ontwrichten”

Jeroen Meus (44) rouwt om Ballie, Gert Verhulst (54) treurt om Marcel. Twee bekende koppen verloren de afgelopen dag hun hond. En dat doet zeer, geven ze onomwonden toe. Rouw- en verliesconsulent Marleen Vertommen begrijpt hen maar al te goed. “Het verdriet om een dier is niet minder erg of erger dan de rouw om een familielid: je kan die twee niet vergelijken.” Ze legt ook uit wat je kan doen om de dood van je geliefd huisdier een plaats te geven.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. “Je hond een jaar onderhouden is gelijk aan de uitstoot van een autorit van bijna 3.700 kilometer”: zo verklein je de ecologische pootafdruk van jouw huisdier
  PREMIUM

  “Je hond een jaar onderhou­den is gelijk aan de uitstoot van een autorit van bijna 3.700 kilometer”: zo verklein je de ecologi­sche pootafdruk van jouw huisdier

  Naar het werk fietsen, seizoensgroenten kopen of de verwarming een graadje lager zetten. We proberen allemaal ons steentje bij te dragen aan het milieu. Maar heb je al eens stilgestaan bij de ecologische voetafdruk van je hond of kat? Voor Werelddierendag geeft hoogleraar voeding voor gezelschapsdieren Myriam Hesta (UGent) enkele tips om de impact van je huisdier op een gezonde manier te verkleinen. “Er zijn heel wat andere mogelijkheden dan veganistische voeding.”
 1. Afscheid van Monique: beroemde kip die al zeilend de wereld rondreisde met baasje overleden

  Afscheid van Monique: beroemde kip die al zeilend de wereld rondreisde met baasje overleden

  Monique de zeilende kip, die de wereld vijf jaar lang rondreisde met haar baasje Guirec Soudée, is niet meer. De bekendste hen van Frankrijk is vorige week op negenjarige leeftijd overleden. Jarenlang volgden honderdduizenden fans de reisverslagen van ‘Momo’ en Guirec op sociale media. De twee groeiden uit tot ware beroemdheden. Maar nu moet Guirec zijn avonturen spijtig genoeg zonder zijn trouwe reispartner voortzetten.