Christoph Soeder/dpa
Volledig scherm
© Christoph Soeder/dpa

Reuzenpanda’s zien er schattig en knuffelbaar uit: zo agressief zijn ze in werkelijkheid

Ze zien er reuzeschattig uit met hun wit en zwarte vacht en zitten doorgaans rustig rond te kijken terwijl ze op een bamboescheut knabbelen. Maar toch zijn reuzenpanda’s niet zo knuffelbaar als ze wel lijken. Dat ondervond een verzorger van dierenpark Pairi Daiza afgelopen weekend nog toen hij te dicht bij de 4-jarige reuzenpanda Tian Bao kwam. Maar hoe agressief zijn deze dieren nu echt?

3 reacties

 • Dirk Pauwels

  1 maand geleden
  Het is niet omdat het er lief en knuffelbaar uitziet, dat het ook lief en knuffelbaar is, is bij mensen trouwens ook zo...:-)
 • John Doe

  1 maand geleden
  Panda beer, het blijft een beer he! Ze zijn niet agressief, het zijn dieren, de mens denkt dat hij bovenaan de voedselketen staat, maar zonder wapens zijn we niks!
 • Stefanie van Dijk

  1 maand geleden
  Ik neem aan dat deze verzorger wel weet wat wel/niet te doen bij panda's, een moment van onoplettendheid waarschijnlijk, kan iedereen overkomen alleen werken we niet allemaal met gevaarlijke dieren. Maar als je een panda eens goed bekijkt dan zou je wel kunnen vermoeden wat voor schade ze aan kunnen richten, scherpe klauwen en een indrukwekkend gebit
 1. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein

 2. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

Wetenschap & Planeet